Snack med förbundskaptenen Andreas Lundmark

Orangearapporter träffade på förbundskaptenen Andreas Lundmark i samband med seriefinalen borta mot Pixbo. Vi snackade om hans syn på matchen, lite landslag och Nina Bärtschi s insats.

# Din syn på matchen?

– Vad ska jag säga, det var väl ganska högt tempo och en ganska välspelad match, förutom att det var lite individuella misstag om det berodde på tempot eller nervositeten när det är en toppmatch det vet jag inte. Båda lagen bjöd på lite grann, men det var ändå en välspelad match och bra tempo.

# Vad finns det att säga om Nina Bärtschi?

– Idag (läs söndags) var hon bra, hon har en hög spets, bra och vass i sin checkning tycker jag och checkade loss någon boll på någon Pixboback, Laura Manninen, nöp bollen, snyggt.

# Hur har du annars upplevt SSL annars?

– Inte så här, det har varit upp och ner i tempot och ganska två stillastående lag som spelar innebandy, idag (söndag) var det två lag som ville spela innebandy och det blir så mycket roligare att titta på. Spelarna sätts på prov på ett helt annat sätt idag (söndag) än de brukar. Det blir en bra utveckling för sporten.

# 448 åskådare också..
– Bra för att vara här i Göteborg, väldigt kul, en toppmatch med bra stämning.

# Hur ser ditt schema ut framöver?

– Det blir att åka och titta på matcher, till helgen är det dubbelmöten, då blir det många matcher och sen är det mycket video. Vidare väntar ett VM-kval i slutet av januari början på februari. Det är det vi tittar på nu, nästa trupp, säger Andreas och vi kommer in på IKSU-spelare där.

– Iksu har väldigt många aktuella landslagsspelare, det är väl bara frågan om hur många som kommer att komma med. Men ett antal blir ju med, det är det garanti på det, dom har någon borta som är skadad som är aktuell som Amanda Johansson Delgado, till exempel, det klart att det blir många IKSU-spelare men många ifrån Pixbo också.

# Vad tar du med dig från matchen?

– Det är så här jag vill att SSL ska vara, sen vet jag att tränarna tycker att det kanske var lite för mycket individuella misstag och såna saker, många mål bjuder man på.
– Men jag tycker att kan hålla sporten på den här nivån, då kommer det bli väldigt bra för innebandyn framöver. Det kommer vara sevärt och bli lättare att locka publik. Jag tycker att spelarna utvecklas bättre i det här tempot och farten.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.