alice3 alice2

Det har nu gått över två år sedan jag såg Alice Granstedt när hon debuterade för IKSU borta mot Pixbo. Redan i den första matchen kom också första poängen. Ett pass till Elin Tjärnströms 4–2 reducering. Förra söndagen borta mot Karlstad IBF, kom första målet efter hennes återkomst från korsbandsskadan som höll henne borta från spel i nästan över ett år.

Nämnde jag att jag helgen efter hennes debut i IKSU befann mig på plats nere i Malmö, då var det den blågula landslagsdressen som gällde och spel i U19-landslaget. Jag snackade med Karolina Widar som öste beröm över Alice.

” – För det första är hon väldigt mogen som person och spelare, det märks på planen och hon är en perfekt lagkapten. Hon stöttar andra och vill att det ska gå bra för alla. Sen har hon allt det andra innebandymässigt, hon är rapp i steget, bra handleder och passningsläggare, säger Karolina Widar och fortsätter:

– Jag tycker att hon är en komplett innebandyspelare och lagkamrat om jag får säga. Det är också viktigt när man bygger ett lag, när man börjar med spelaren som man ska bygga ett lag kring att den har rätt inställning och det blir en kultur för resten av laget. Jag är jätteimponerad av henne.”

harligafarger

Skellefteåtjejen som fyller 20 år till sommaren är en kämpe av guds nåde. För hon har kommit tillbaka väldigt snabbt och har verkligen tagit för sig omgående. Det syntes verkligen vilken duktig spelare hon är i matchen mot Karlstad.
Det är något som assisterande IKSU-tränaren Magnus Norrman fyller i;
– Hon är en envis rackare som klarat det många inte klarar, att komma tillbaka så snabbt som hon gjort och så pass stark, säger han om henne.

Lagkamraten Frida Norström ställde jag frågan till, hur bra kan Alice Granstedt bli?

– Alice kan bli så bra som hon vill bli. Hon har alla förutsättningar för att bli en av världens bästa innebandyspelare och hon är redan på god väg.

# Vad gör hon bra?

– Hon är snabb, spelar fysiskt, har ett bra skott, teknik och spelsinne. Och alla andra delar som krävs för att man ska bli en bra innebandyspelare, svarar Frida Norström.

Själv var Alice nöjd efter matchen mot Karlstad och med målet som jag lät henne beskriva;

– Jag fick en passning på vänsterkanten, sen vred jag om och sköt lågt i bortre bara. Det var härligt att den gick in.

# Hur har det känts sedan du kom tillbaka?

– Både och. Det är fantastiskt härligt att vara tillbaka, jag har inte spelat innebandy på väldigt länge men det känns jättekul att vara tillbaka och jag krigar på, säger Alice.

gladjealicemal

# Hur upplevde du annars matchen?

– Jag tycker att det var en helt ok match från vår sida, försvaret ska ha en eloge idag (läs förra söndagen), jag tycker att vi var starka där. Vi gick lagom hårt på kroppen, vann många 50/50 bollar, stundtals spelade vi väldig fin anfallsinnebandy. En helt ok match, berättar 19-åringen och vi kommer in på den andra perioden som Jan Holmberg tyckte var en av de bättre perioderna under säsongen.
– Andra perioden var strålande bra från vår sida, vi gör jobbet i försvarsspelet och lirar fin innebandy framåt.

I och med segern har IKSU chansen om man går rent de avslutande fyra seriematcherna att slå poängrekordet i högsta serien, sedan det blev en rak serie inför 2006/2007. Då vann Balrog på 72 poäng, efter det har Pixbo, 71 poäng förra säsongen och KAIS Mora, också 71 poäng 2013/2014 varit närmast. IKSU kommer hamna på 74 poäng om man vinner de fyra som återstår.

gladjeiza

– Oj, det visste jag inte, det lät häftigt. Sen var det skönt att vi säkrade seriesegern nu, men vi ska fortsätta trumma på för än är vi inte nöjda, vi ska vinna resterande matcher också, säger Alice Granstedt när jag berättar det för henne.

# Vad tar du och laget med sig från matchen?

– Jag tar med mig en härlig skön känsla, jag tycker att det var skönt att jag fick göra ett mål efter skadan. Sen tycker jag tycker jag att vi jobbar som ett lag idag (läs förra söndagen), det var bra stämning på bänken, så jag tycker att vi ska ta med oss det, avrundar Alice.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.