Om Karlstadmatchen med Louisa Turton

gladjeiza

Om några timmar väntar en spännande toppmatch hemma mot Pixbo.
I höstens möte nere i Mölnlycke vann IKSU med 5–7 (1–1, 2–4, 2–2).
Men innan den matchen ska vi avhandla vad Louisa Turton tyckte om matchen i Karlstad.

– Jag jinxa att hon skulle hålla nollan i periodpausen, berättar Louise om att målvakten Malin Marklund skulle hålla nollan i matchen.

# Hur upplevde du matchen från din horisont?

– Den första perioden var lite sådär, den var helt ok, men vi var inte riktigt på tårna. Lite, lite, energi och sen tycker jag att vi bjöd på ganska många spelvändningar, onödigt. Jag tycker att vi skärpte till oss i den andra perioden och bjöd inte på lika många spelvändningar, var lite noggrannare och hade lite längre anfall. Bra specialteam.
– I den tredje perioden fortsatte vi och elda på ganska mycket, vi fick lös mycket energi när vi klarade av en boxplay i slutet på den andra perioden. Men sen känns det som period gick och dom fick hänga något mål. Men i stort sett en helt ok match.

Malin Marklunds straffräddning och många fina räddningar.

– Exakt, Jag jinxa att hon skulle hålla nollan i periodpausen, jag får väl ta på mig den.
– I övrigt en riktig kul match, vi visste att dom var obesegrade hemma, det är alltid kul att bryta lite trender och sätta lite respekt och så ville vi ändå få lite slutspelskaraktär. Vi visste att dom spelade ganska tufft och fysiskt och fick känna lite på det, det var andra perioden där vi fick till det lite mer.

Framförallt andra perioden var en av dom bättre som Janne uttryckte sig.

– Vi kom igång lite mer och släppte lite mer boll och sen tröttnade vi ut dom på ett helt annat sätt. Det blir ganska lätt för dom att försvara sig när vi tog ganska god tid på oss med boll och skulle göra lite själv, när vi spelar med alla fem på banan och låter bollen gå då är vi rätt så oslagbara.

# Hur är det att ha tillbaka Alice Granstedt?

– Det är kul att hon är tillbaka och är igång. Det är mycket innebandy i henne och hon vill mycket.

# Har du något mer att tillägga?

– Fortsätt följ IKSU Innebandy vi ska all the way, så är det bara, gör vi jobbet så ska vi visa innebandy–Sverige att vi är bäst när det gäller.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.