Inför finalen med KAIS Moras målvakt Amanda Hill

amandahill2

Snack med KAIS Moras målvakt Amanda Hill.

# Till att börja med, därför är KAIS Mora i SM-final?

– Vi har blivit bättre och bättre under säsongen. Med tanke på alla nya spelare inför säsongen så visste vi att det skulle kunna ta lite längre tid att få ihop alla pusselbitar men nu är dom på plats. Just under slutspelet så tycker jag vi fått till defensiven och är väl laget som har lägst målsnitt emot oss av alla lag i slutspelet, 2,75 mål/match. Ligger man så lågt så har man en bra chans att vinna matcher.

# Vad tar du med dig in i finalen?

– Personligen känner jag en stor trygghet i hur stabilt laget spelat så här långt under slutspelet och att vi har ett gäng matchvinnare i laget. Sen har jag samlat på mig lite finalrutin från fjolårssäsongen då jag både spelade Champions Cup och SM-final. Underlättar när det gäller förberedelser.

# Vad är er styrka som lag?

– Det är väl just att vi är ett lag. Vi har spelarna som gör poäng och leder laget på det sättet men vi har också spelarna som gör ett hårt jobb i det tysta med lite mer defensiv inriktning. Det är givet att spelare som Anna Wijk och Therese Karlsson hyllas som är fantastiska spelare men det är lätt att glömma tjejer som Malin Lundqvist, Moa Gustavsson med flera som gör ett enormt jobb för laget.

# Hur har du upplevt mötena med IKSU i serien?

– Två jämna matcher som jag tycker vi borde vunnit båda två. Borta hade vi oavgjort läge med 3-4 minuter kvar när vi får powerplay. Där kontrar IKSU och slår en diagonal som vår back bryter men där bollen styrs in i båge över mig sen gör dom två mål i tom kasse. Hemma ledde vi med 4-2 fram tills bara några minuter är kvar och dom kvitterar i spel 6 mot 5 och avgör i sudden.

amandahill

# Hur är det att spela tidigt? Är du morgonpigg?

– Perfekt! Jag är riktigt morgonpigg…
– Skämt åsido. Visst är det lite speciellt men det har inte så mycket att göra med att man är trött. Det blir lite knepigare att planera maten men inga större problem egentligen.

# Vad är det bästa med KAIS Mora som lag/förening?
– Jag har bara gott att säga om KAIS Mora som förening. Det är en väldigt familjär känsla i föreningen och dom tar väl hand om oss spelare och ger oss dom bästa förutsättningarna man kan tänka sig.

# Härligt. Om du får ordet fritt, hur avslutar den här intervjun?

– Vi siktar på att göra vår bästa match för säsongen på lördag och ta hem guldet. Det kommer bli tufft men vi har en härlig känsla i laget. Hoppas även på magisk stämning i Globen!

 Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.