Sofie Andersson inför sin första SM-final

sofieanderssonTvå semifinalförluster med IBF Falun mot IKSU, 2005/2006-2006/2007.
Två semifinalförluster med IKSU mot Rönnby respektive KAIS Mora.
För backen Sofie Andersson betyder finalplatsen mycket.

– Jag har varit med och åkt ut många semifinaler, så det var en speciell känsla att få gå vidare. Känslorna sprudlade åt alla håll, säger Sofie Andersson.

# Hur har resan varit under säsongen personligen och lagmässigt?

– Lagmässigt har den varit fantastisk, vi har gjort en jättebra säsong både på och utanför planen tycker jag. Vi har blivit starka som grupp och resultatet visar det.
– Personligen har det var bra men på slutet vart jag skadad och det var väldigt tungt. Jag var orolig över om jag skulle kunna komma tillbaka överhuvudtaget den här säsongen. Så av den anledningen är jag väldigt glad att jag kan vara med och bidrag på planen, som det är nu.

sofieglad

(Bilden ovan är ifrån förra säsongen)

Sofie berättar mer om skadan som höll på att ställa till det.
– Jag hade någon typ av inflammation i knät och lite problem med menisken, det var det som stoppade mig från spel, säger 28–åringen som är inne på sin tredje säsong i IKSU.

# Vad tar du och laget med sig från den tuffa semifinalserien mot Pixbo in i finalen?

– Vi tar med oss just att vi är starka i med och motgång, vi har inte mött så många motgångar under säsongen. Men nu sattes vi verkligen på prov och det visste vi om innan att vi skulle göra i semifinalerna mot Pixbo, som är ett bra lag. Vi klarade den fighten också.
– Det är verkligen något att ha med sig, nu är det bara att ladda om, för vi har inte nått vårt mål än, det är SM-guldet som vi strävar efter.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.