Erika Johansson om sin säsong och finalen…

erikaj

Erika Johansson (akrivbild, Huddinge), målvakt, IBK Dalen den här säsongen. Nästa säsong hittar vi henne i nykomlingen IBK Telge. Hon blev orangearapporters experttyckare inför finalen.

# Till att börja med, om du själv får prata om din egna säsong. Hur tycker du att den såg ut?

– Min säsong kanske inte har varit den bästa. Jag är lite besviken på min egna insats och är riktigt sugen på en ny säsong och göra det bättre. Samtidigt har jag utvecklats mycket denna säsong och det tar jag med mig till nästa säsong.

# Du återvänder hem och det blir spel i Telge som tog klivet upp till SSL igen. Vad känner du att du utvecklade framförallt i spelet?

Det var högre tempo i Dalen i jämförelse med Huddinge och det gjorde att jag var tvungen att bli snabbare. Jag har jobbat mycket med snabbheten och fysiken vilket syns i mitt spel, tycker jag.

# Härligt, om vi vänder våra blickar mot Globen och finalen på lördag, den så efterlängtade för IKSU. Vad ska vi tro om den?

– Jag tror att det kommer bli en riktigt tuff fight! Det har gått bra för både IKSU och Mora denna säsong och de förtjänar att vara i final. IKSU har ett bra kollektiv med många vassa spelare men om Mora spelar som de gjorde senaste semifinalen mot Täby så tror jag Mora kan bli riktigt farliga! Det kommer bli en rolig match att se tror jag.

# Om vi kollar på målvaktsmatchen mellan Malin Marklund i Iksu och KAIS Moras Amanda Hill, vad gör dom till bra målvakter?

– Marklund har mycket erfarenhet vilket är otroligt viktigt för en målvakt. Hon känns som en lugn och stabil målvakt. Hill har kanske inte lika mycket erfarenhet som Marklund men hon är riktigt vass ändå! Hill är kvick och snabb! Jag tror nästan att Hill känns vassast i målvaktskampen.

# Intressant. Om du fick plocka ihop en femma med spelare från båda lagen, vilka skulle du ta ut då?
Amanda Hill. Iza Rydfjäll och Elin Reinestrand.
Therése Karlsson, Anna Wijk och Amanda Delgado Johansson.

# Vad ser du allra mest fram emot med finalen?

– En tuff och jämn fight mellan Sveriges två bästa lag.

# Vad kommer kunna avgöra den på förhand jämna finalen?

– Att det mentala sviker för IKSU eller att Mora inte kommer upp på den nivån de kan spela.

# Vad har vi för potentiella matchvinnare i de båda lagen?

– Therése Karlsson i Mora har vi sett att hon kan kliva fram och jag tror hon kan göra det igen och igen!I IKSU tror jag att kaptenen Josefina Eiremo kommer kunna kliva fram och avgöra.

# Avslutningsvis, ordet fritt…

– Jag har inte något mer att tillägga, tycker frågorna täcker upp det mesta. Önskar alla spelarna ett stort lycka till och det är det laget som vågar att vinna som kommer vinna denna match.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.