Inför finalen med Amanda Delgado Johansson

djdj

Matchvinnare. ”DJ”.
I Finland visade hon styrka när hon avgjorde VM-final på straffar 2015. Om några timmar väntar första SM-finalen för Uppsalatjejen Amanda Delgado Johansson.

– Vi har väl visat under säsongen att vi är ett otroligt starkt lag, vi har egentligen världsspelare på varenda position skulle jag säga, där av är vi i final, svarar hon på frågan om varför den orangea maskinen är framme i final.

# Hur var känslan efter avgörandet mot Pixbo?

– Det var fantastiskt, det blir ju en explosion av glädje. På något sätt som man bara är med om dels i sportens värld men också när det avgörs i förlängning, det är häftigt.

# Vad säger vi om Frida Norströms pass?

– Så otroligt vaket av Frida, sen gjorde Julia inga misstag heller. Hon drog målvakten och la in den, två fantastiska prestationer som man inte kan snacka bort.

”DJ” är inne på sin andra säsong i den orangea dressen och har under hösten fått rehab sig tillbaka efter en fotskada i Champions Cup i Borås.

– För min egen del var det lite ner i början på säsongen, jag var väl egentligen borta hela hösten, efter att ha gjort illa foten i Borås. Sen med vad det innebär med att komma tillbaka efter två månaders frånvaro. Det känns i kroppen såklart, men nu tycker jag att jag är på gång.

# Hur har rehab-resan varit?

– Väldigt tuff men samtidigt lärorik, såklart. Sån är sportens värld, den innehåller skador tyvärr, så det har varit tråkigt. Men jag försöker alltid se positivt och tänker att man kan lära sig något av det.

# Apropå skador så har vi Alice Granstedt som har kommit tillbaka från en korsbandsskada och Julia Nordin som också har hittat tillbaka från skada…

– Vi rehabade mycket tillsammans under hösten, det var vi tre som var skadade och det känns extra skönt att man hade andra man kunde träna med.
– Dom är grymma på rehab.

# Lagmässigt, hur har du upplevt säsongen?

– Fantastiskt bra, det finns egentligen ingenting att klaga på, vi kan fullborda en bra säsong i Globen med att få den perfekta säsongen.

# Vad är det bästa med IKSU, föreningen och laget?

– Det är ju så mycket, det är hela IKSU. Hela föreningen är otroligt professionell, alla kring laget och klubben. Sen är det fantastiska spelare på och utanför planen, som gör att man vill spela i IKSU. Det är väldigt proffsigt, det rullar bara på utan att man behöver tänka på det.

# Hur ska det bli att få möta KAIS Mora i finalen?

– Både Täby och KAIS Mora är två otroligt bra lag, men nu vann Mora ganska komfortabelt i den avgörande matchen. Det känns kul att få möta dom i finalen. Det är ettan mot tvåan i serien och både vi och Mora visade det i slutspelet också. Så det ska bli kul.

# Vad tar du med dig in i finalen?

– Hela säsongen, vi har spelat otroligt bra och har vunnit många matcher. Vi har också lärt oss mycket under säsongen, vi har haft tid och träna på saker och ting. Det känns väldigt tryggt och skönt.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.