Inför säsongen med Tova Eriksson, nyförvärv!

Det närmar sig en ny innebandy-säsong och imorgon måndag den 7:e augusti går IKSU-spelarna in i hallen och börjar träna gemensamt inomhus. Man har visserligen kört på redan den här veckan (inomhus) och under sommaren, men då har det varit under eget ansvar vad gäller fysen (dom har ändå valt att köra många pass tillsammans).

I och med den här texten så markerar vi starten på säsongen för orangearapporter. Den här säsongen kommer sidan att bli ännu bättre. Vi kommer att presentera flera nyheter på vägen fram till säsongsstarten och ni kommer att bli glatt överraskade, det lovar vi.

Tova Eriksson, center (men som left-spelare kan hon även spela högerforward) närmast från en treårig tid på RIG är ett av nyförvärven inför säsongen. Tova är från början ifrån Västerås och har representerat klubbar som Västerås IBF och Rönnby. Den här vintern gäller spel i den orangea dressen.

Orangearapporter har snackat med 19-åringen inför äventyret.

– Jag tycker att det ska bli både roligt och utmanande att få representera IKSU och jag längtar mycket efter att det ska dra igång på riktigt, säger hon på frågan om hur det ska bli att spela i IKSU.

# Vad tar du med dig från tiden på RIG?

– Oj, det är mycket. Jag ska försöka ta med mig det jag har lärt mig och utvecklat på RIG till SSL och IKSU och försöka anpassa det till en högre nivå och tempo. Framförallt tar jag med mig hur viktigt det är med bra fokus och inställning i alla lägen, säger Tova.

# Vad känner du till om IKSU som lag?

– IKSU är ett lag som jag tycker spelar innebandy med mycket glädje och kreativitet. Det verkar finnas extremt mycket lagmoral och många vinnarskallar i laget. Det har nog gjort att de blivit så framgångsrika som det hittills blivit.

# Hur ska det bli att återvända till Västerås och få möta Rönnby?

– Det kommer att kännas speciellt att få spela på ”hemmaplan” för första gången sedan jag flyttade från Västerås för några år sedan. Jag har mycket respekt för Rönnby och känner flera i laget, därför blir det förmodligen en liten mer nervös känsla än i övriga matcher. Men när matchen väl är igång kommer jag nog inte att tänka så mycket på det.

# Hur har din sommar sett ut?

– Jag har tränat och jobbat för det mesta, men jag har även hunnit med en veckas semester med familjen i Kroatien.

# Vilka är dina styrkor som spelare?

– Vinnarskalle och spelförståelse.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.