Ellinor Berling klar för IKSU!

Hur skriver man om ett nyförvärv?
Man gör ett stort dokument. Idag blev det officiellt att IKSU värvar forwarden Ellinor Berling från Sirius (FBC Uppsala fram tills den här säsongen). 20-åringen med rötterna i Mora, Dalarna, har ett SM (2014/2015) och U19-VM–guld på meritlistan.

ellinorb3

Det roliga är att när hon debuterade i SSL säsongen 2013/2014, som 16–åring, så skedde den debuten i Umeå mot IKSU. När hon nu gör kommer att göra sin första match i SSL för IKSU så väntar Mora hemma (15 september). Vilket sammanträffade.

– Det ska bli superkul. Jag ser grymt mycket fram emot att dra igång säsongen på riktigt, svarar hon på frågan hur det ska bli att få representera IKSU i vinter.

# Vad tar du med dig in i detta äventyr ifrån FBC Uppsala och KAIS Mora?

– Såklart en del rutin. Detta blir min 5:e säsong i SSL. Framförallt i Mora fick jag lära mig vad som faktiskt krävs av en själv och av laget för att nå dit man vill.

# Hur upplevde du säsongen som gick i FBC Uppsala?

– Det var en lärorik säsong men tyvärr nådde vi inte dit vi ville.
jag fick även testa på en roll som jag inte haft tidigare, vilket var nyttigt och jag blev några erfarenheter rikare.

I FBC Uppsala, numera Sirius, fick hon ett betydligt större ansvar. Något som hon tar med sig till Umeå och IKSU.

# Om du får berätta om dina styrkor som spelare, vilka är dom?

– Styrkorna är väl att jag kan spela på alla positioner, jag har en bra spelförståelse och ger allt i alla situationer.

# Vad känner du till om IKSU som lag och klubb?

– Vad jag vet om IKSU är väl att de har fostrat många landslagsspelare, att de besitter flertalet SM-Guld och Championscup-guld. Att det är ett seriöst lag och klubb, som hela tiden vill utvecklas.

# Hur har din sommar varit?

– Jag har varit hemma i Mora, tränat och jobbat. Jag har haft en jättebra sommar.

# Härligt. Hur ska det bli att få möta just Mora i första seriematchen (15 september)?

– Det kommer att bli jättekul, det är alltid kul att möta bra motstånd och vi kommer att få oss en bra värdemätare direkt från start.

# Förstår. Vad framförallt vill du förbättra i ditt spel?

– Det är väl framförallt att VÅGA mer i mitt spel. Att utmana sig själv.

# Om vi avrundar. Har du något att tillägga?

Nej tror inte det. Är väl bara att jag ser fram emot säsongen!

Anders Andersson

SSL-säsongen för säsong:

2013/2014
Gjorde sin debut i SSL borta mot IKSU lördag den 5 oktober, IKSU vann matchen med 7–3. Första SSL-poängen kom hemma mot Endre IF, Mora vann matchen med 11–2, Ellinor spelade fram Therése Karlsson till 9–2 målet, 15:49 in i den tredje perioden. Första SSL-målet kom samma säsong borta mot… Rönnby! 24:e januari spelades den matchen i Kristiansborgshallen, Västerås. Martina Löf stod för framspelningen.

Ellinor gjorde ytterligare två mål i seriespelet under debutsäsongen. Båda kom hemma mot FBC Uppsala, i en match som Amanda Delgado Johansson gjorde ett av Uppsalas tre mål. Mora vann med 11–3. 9 februari spelades den matchen i Unihoc Arena inför 301 åskådare.

19 matcher gav tre mål och tre framspelningar, sex poäng.

I slutspelet svarade Ellinor för två mål på åtta matcher. Mora förlorade finalen i Malmö mot Djurgården, efter förlängning, 5–6.

Under våren kunde hon kröna debut-säsongen i SSL med ett U19-VM guld i Polen. Ellinor svarade för sex mål och fyra framspelningar på fem matcher. Vilket gav en tionde-plats i poängligan. Ett av målen kom i finalen mot Finland, seger 6–4. Det betydde 3–2 i den tredje perioden.

2014/2015

ellinorb2

8:e november delade Mora och IKSU på poängen i en jämn tillställning i Mora. Ellinor gick poänglös från matchen. 3–3. Josefina Eiremo svarade för två av målen.
Ellinor blev även poänglös i mötet i Umeå den 15 februari. Men där vann Mora matchen med 2–5.

Under säsongen gjorde hon sitt tionde SSL-mål borta mot Karlstad, en match som Mora vann med hela 0–12. Hon gjorde två mål i den matchen. 0–4 och 0–5 i den första perioden, 10:53, 18:52.

Fördelat på 26 matcher blev facit tio mål och tre framspelningar, 13 poäng.

ellinorb

I slutspelet blev det ett mål och en framspelning fördelat på åtta matcher. Framspelningen kom i finalen i Globen mot Rönnby. Therése Karlsson gjorde det målet som gav Mora 4–2 i början på den tredje perioden. Matchen slutade 5–3. SM-GULD!
2015/2016
Här kollar vi på mötena med IKSU. 27/9 i IKSU sportcenter passade Ellinor fram Tereza Urbánková till 1–2. Det vart en svängig match. Mora var i ledningen med 1–4 och 3–5 innan IKSU kunde vinna med 7–6. Alice Granstedt blev stor matchvinnare med 7–6 målet.

I Mora 10 januari blev det inga poäng vare sig för Ellinor eller Mora. Iksu visade ingen pardon och vann med 2–8.
I slutspelet den säsongen fick Mora sin revansch när man slog ut IKSU i semifinalen.
IKSU-Mora 3–4, 31/3
Mora-IKSU 5–4 3/4
IKSU-Mora 6–2 5/4
Mora-IKSU 5–4 8/4, straffar.
Ellinor stod för en framspelning i matchen när Mora tog sig till finalen i Tele 2. Amanda Wall förvaltade det passet till 1–0 i matchen, endast 46 sekunder in i första perioden.

I finalen blev det förlust med 5­–6 mot Pixbo. Ett poäng (passet mot IKSU) på tio matcher i slutspelet, blev facit.

Fördelat på 26 matcher blev det åtta mål och elva framspelningar, 19 poäng.

2016/2017

Ellinor valde att gå till FBC Uppsala.
I Uppsalas möte med IKSU i Umeå förlorade man med 6–4. Ellinor poänglös. I Uppsala, blev siffrorna desamma. 12:e mars. IKSU vann med 4–6. I den matchen svarade hon för ett mål, reduceringen fram till 2–4.

På 24 matcher i FBC Uppsala blev det 16 mål och sju framspelningar, 23 poäng.

Facit efter fyra säsonger i SSL (grundserien) är 85 matcher, 37 mål, 24 framspelningar = 61 poäng. Poäng 59 kom emot IKSU. 60:e hemma mot Täby, 4–7.
Uppsala missade slutspelet med minsta marginal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.