Välkommen till den orangea-familjen, Johan Lindgren!

Igår skrev vi om det senaste nyförvärvet till IKSU Elit, Ellinor Berling. Men vi tog också ett snack med Johan Lindgren, han som ska leda laget tillsammans med Magnus Norrman. Vad har han för innebandybakgrund och filosofi för sporten.
Välkommen till den orangea-familjen Johan.

– Fantastiskt roligt givetvis, jag och Magnus känner ju varandra sedan tidigare och passar bra ihop. Sedan har vi en ruskigt bra trupp att tillgå, så förutsättningar till en framgångsrik säsong finns där, svara Johan när vi frågar om hur det ska bli att få coacha IKSU tillsammans med Magnus Norrman.

Som både spelare och tränare har han en gedigen innebandybakgrund. Eller vad sägs om tio raka säsonger i högsta serien med IBK Dalen, 1998-2008, fortsatt elitspel i Umeå City 2008-2011, allsvenskan 2012-2014. Spelarkarriären började i Ersboda 1992. Vi låter honom själv får berätta om hans bakgrund.

– Jag spelade 10 säsonger med IBK Dalen efter att ha börjat min elitkarriär med en halv säsong i Umeå City IBK (då i elitserien). Efter de åren gjorde jag comeback i Umeå City (som precis hade gått upp till SSL), spelade 5-6 år med dem både i SSL och Allsvenskan. Jag hade en säsong som tränare (tillsammans med Jocke Sjöström) i Ersbodas damlag innan jag mitt sista år i Dalen även var en av två tränare i dalens damlag.

– Det uppdraget fortsatte jag även med mitt första år tillbaka i Umeå City. Sedan har jag varit både spelande tränare och tränare för City i Allsvenskan och en halv säsong som tränare för Thorengruppen, även det i Allsvenskan.

# Det låter som en gedigen lista. Vad förespråkar du för innebandy?

– Jag vill spela en fartfylld innebandy. Sedan måste man kolla på vilken trupp man har att tillgå och ta fram det bästa ur gruppen för att vinna matcher.

# Vad känner du till om laget som sådant?

– De senaste åren har jag endast sett en handfull matcher per säsong, men jag känner ändå att jag har rätt bra koll på spelarna i det egna laget och sättet som de spelat på.

# Hur tycker du att innebandyn i stort har utvecklats sedan du själv började med den (1992, då Arvika Festivalen var i sin linda och J-O Waldner lirade hem OS-Guld i Barcelona, Arvika HC tillhörde nuvarande allsvenskan och spelade jämt med lag som Södertälje SK)?

– Det allra mesta har gått kraftigt framåt, spelarna har blivit fysiskt och tekniskt mycket bättre. Det har medfört att tempot gått upp men kan ibland även innebära att det blir mer tillknäppt med mindre misstag och därmed stundtals mindre böljande spel.

# Om vi avrundar, hur har din sommar varit?

– Den har bestått av tid med familj och ambitioner att bygga upp energi inför hösten.

Som sagt. Välkommen till den orangea-familjen, Johan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.