Inför DM-semifinalen med Louisa Turton

Ikväll 19:00, IKSU-Sportcenter, väntar DM-semifinal mot Team Thorengruppen för IKSU Elit.
Vid seger väntar IKSU ungdom i en final. Deras semifinal (som spelades i torsdags, seger 3–2 mot IBK Dalen) läser ni om under dagen, vi har snackat med målvakten Linnea Jonsson. Men ikväll Thorengruppen och vi har ställt några frågor till backen Louisa Turton.

# Till att börja med, hur har den här veckan varit, träningsmässigt?

– Mycket bra. Kul att vara igång på riktigt och att alla är på plats. Mycket fem mot fem spel samt tester har mestadels av veckan stått för.

# Berätta om testerna?

– Två testdagar varav den första innehöll ett steptest, lite snabbhets-tester, hopp-tester samt styrka och dagens innehöll beep-test och kontroll av rörlighet.
 
# Gick det bra?

– Jo då, det måste man väl ändå säga. Vi har tränat på riktigt hårt och många är rätt nertränade nu, så jag gissar på att vi får en större utväxling av försäsongsträningen längre fram, men många positiva delar helt klart.

# Härligt. Match som sagt imorgon (ikväll), Team Thorengruppen i DM-semifinal. Vad ska vi tro om den?

– Riktigt kul med match och framförallt ett motstånd man inte möter allt för ofta. Varje match och träning är en viktig del av försäsongen så viktigt att vi tar vara på den och fokuserar på vårt. Thoréngruppen vill spela en offensiv innebandy och ska absolut inte underskattas, då dom har en hel del rutin i laget. Så jag hoppas att det blir en hel del mål.

# Apropå mål. Ungdom tog sig till final i torsdags efter 3–2 mot IBK Dalen, är du överraskad?

– Hade du frågat mig på förhand hade jag nog inte känt mig helt övertygad om att utgången skulle bli som den blev. Men sett till matchen var det helt klart välförtjänt och bevisligen kan inget lag underskattas då alla 60 min ska spelas. Så det är om inte annat viktigt att vi har med oss i bagaget imorgon (läs ikväll).

# Förstår. Finns det något du vill tillägga?

– Inget annat än att jag hoppas att alla innebandyladdade Umeåbor tar sig till IKSU imorgon (läs ikväll) för att heja fram oss till en DM-final.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.