Johanna Hultgren: Har som mål att nå VM i december!

johannah

I eftermiddag, 15:00, väntar en landskamp i Helsingfors mot Finland och en av dem nio uttagna IKSU-spelarna är Johanna Hultgren.
Hultgren har som mål att komma med till VM i Bratislava, Slovakien, i december.

– VM i Slovakien har varit ett av mina stora mål, väldigt länge. Det är klart att jag vill spela där. Men sen är det en väldigt stor konkurrens, det finns många bra innebandyspelare i Sverige. Men målet är att bli med till VM, säger hon när orangearapporter snackade med henne under Scandic Cup.

Det börjar närma sig en ny säsong. Om bara sju dagar är det dags för den första matchen hemma. Då kommer KAIS Mora på besök, en repris på SM-finalen från i våras.
För Johanna Hultgren så har resan från finalen i våras fram tills nu gått bra. Hon har upplevt en bra sommar och kommer laddad till säsongen.

– Jag tycker att det har känts bra, vi har kört på väldigt tufft under försäsongen, med åtta-nio pass i veckan. Det har gått bra och jag känner mig väldigt stark, säger 20–åringen som kom att göra sitt 100:e poäng i SSL hemma mot Linköping, säsongen som gick. Det var ett pass till Josefina Eiremos 10–5 mål.

# Om vi kollar på dina kvalitéer som spelare, vart vill du gå framåt den här säsongen?

– Jag vill kanske bli lite mer oförutsägbar och inte så lätt att läsa. Jag vill också bredda mitt register lite mer och inte göra samma saker hela tiden. Bli lite bredare i mitt spel, säger Johanna.

# Vad tycker du att du stärkte under säsongen som gick?

– Under säsongen som gick blev jag lite bredare i mitt spel. Jag sköt lite mer direkt och blev lite snabbare i tanken. Det är mycket där mitt fokus har legat på. Jag gick framåt under förra säsongen, men jag kommer ta ytterligare kliv det här året.

# Vad tar du med dig till landskamperna?

– Framförallt tar jag med mig den här sommaren som jag har haft, att man gjort ett bra jobb i löpspåret som på gymmet och att man känner sig stark i kroppen. Sen självklart tar jag med mig att jag vill spela VM och kommer göra allt för att ta mig dit.

Förutom träning och jobb under sommaren så har Johanna varit hemma i Filipstad, Värmland och hälsat på familjen och även varit utomlands. En fin sommar med andra ord.

Avslutningsvis, kom vi in på laget och vad man ska ha för förhoppningar på årets lag.

– Jag tycker inte att vi ska några lägre förväntningar än vi hade förra säsongen, vi ska gå in och göra jobbet i varje match. Sen får vi se hur långt det räcker, men jag tror att både jag och laget är väldigt överens om med vad vill.

Fotnot: Förutom Johanna Hultgren så är Emelie Frisk, Iza Rydfjäll, Frida Norström, Cornelia Fjellstedt, Amanda Delgado Johansson, Alice Granstedt, Sofia Joelsson och Emelie Wibron med från IKSU och landskamperna mot Finland.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.