Inför med Emelie Frisk

Dagens motståndare Täby har fått en flygande start på säsongen. Med två vinster, ligger man tvåa i tabellen efter KAIS Mora. Just från Täby har IKSU hämtat målvakten Emelie Frisk inför den här säsongen.

Hon är inne på sin tolfte säsong i högsta ligan och tar med sig mycket erfarenhet till den orangea maskinen.

– Det är svårt att peka på något specifikt. Jag tror att rutinen kommer göra att jag bidrar med ett lugn i skarpa situationer. Förhoppningsvis har jag även fått med mig en del innebandykunnande genom åren.

# Hur har du upplevt den första tiden i IKSU?

– Jag har fått ett väldigt varmt välkomnade och det känns som det kommer att bli en rolig säsong.

 

# Rolig säsong?

– Det känns som vi har ett bra lag, det är ett bra gäng, vi spelar innebandy, det jag har sett på träningar och matcher så länge, vi har mycket att spela för, det är champions-cup som kommer här och ett SM-slutspel som ska bli riktigt kul att spela med det här laget.

Emelie Frisk kommer att läsa sin magisterutbildning på Universitetet. Hon är fysioterapeut. När hon kom till Umeå så började hon att jobba direkt på sjukhuset och det är något som har fungerat med träningar och vardagslivet.
– Jag har jobbat lite mer än vad jag kommer att göra sen i och med att jag inte har börjat och plugga, men det har varit lite skönt också att få någonstans vardag när man kommer till en ny stad. Sen börjar skolan om två veckor. (2/9 gjordes intervjun, så hon har börjat och plugga när den publiceras nu). Då är allt igång.

När vi snackar efter matchen mot Team Thorengruppen, så har Frisk precis spelat sin första match med IKSU, dagen innan.

– Jag spelade min första match igår (fredag den 1/9) och det är egentligen första matchen som jag har spelat sedan i april när vi var iväg på EFT med landslaget. Man är lite ringrostig, men det var kul att komma igång igen och matcha, inte bara träna.

Hon känner att hon har börjat komma i fas vad gäller sitt spel.

– Det är i början på säsongen, så man jobbar med många bitar samtidigt, försöker hitta rätt i sitt spel, men det känns som det succesivt börjar komma nu.
– Det är roligare och roligare att träna, för man känner att allt fler och fler grejer funkar som man vill att det ska fungera. Man jobbar med positioner, rörelser och med bara att ha koll på bollen och hinna med i spelet.

# Hur har du upplevt Umeå som stad?

– Än så länge kan jag inte påstå att jag har sett så mycket av staden, eller jag har varit nere i centrum någon vända. Annars rör jag mig mest mellan lägenheten, IKSU, och sjukhuset än så länge. Men jag kommer även att spendera tid på universitet så småningom.

# Hur ska det bli att få IKSU Sportcenter som hemmaarena?

– Det kommer nog att ta ett tag att vänja sig vid att ha en hemmaplan som varit bortaplan i 12 år, men idag (DM-matchen mot Thorengruppen i början på augusti) har jag gjort mitt första cafébak och att döma av publiksiffran bara under DM-matchen igår (augusti) så kommer det nog bli ett härligt tryck under säsongen.
– Jag ska nog snart göra mig hemmastadd.

# Dina styrkor som målvakt?

– Jag är placeringssäker, snabb i sidled och läser spelet.

# Hur har du upplevt IKSU som motståndare?

– Att dom spelar en fartfylld och offensiv innebandy. Det har alltid varit tufft men roligt att möta Iksu, säger Emelie Frisk och avrundar:
– Det känns väldigt roligt och inspirerande. Jag känner mig taggad på säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.