Hallå där, Cornelia Palmér!

Ikväll möter IKSU Ungdom RIG hemma på IKSU Sportcenter. Orangearapporter har snackat med RIG-målvakten Cornelia Palmér.

# Grattis till landslagsuttagningen (U19-landslaget och EFT-turneringen i Malmö, med matcher mot Finland, Schweiz och Tjeckien), vad var din första tanke efter att du hade fått beskedet?

– Tack så mycket.
– Jag blev väldigt, väldigt glad eftersom jag verkligen ville slå mig in i truppen.

# Vad tror du gjorde att du kom med?

–Oj, svår fråga, men jag har jobbat väldigt hårt med försäsongsträningen i år och har förbättrat mig väldigt mycket. Jag har då kunnat utveckla mitt målvaktsspel, då jag har blivit bättre fysiskt. Sen är jag väldigt lugn och trygg när jag står och jag tror och hoppas att utespelarna och ledarna känner en trygghet, när jag spelar.

# Hur har du upplevt inledningen på säsongen?

– Jag tycker laget har varit stabilt och kämpat på bra, men kan förbättra vissa bitar, men vi har verkligen förtjänat poängen som vi hittills har tagit. För min egen del så har det gått väldigt bra och jag känner mig stabil och förhoppningsvis kan jag utvecklas ännu mer under säsongens gång.

# Vad ska vi tro om matchen mot IKSU ungdom?

– Jag tror att det blir en väldigt jämn och tuff match och för att kunna vinna måste vi göra vårt yttersta. IKSU ungdom är väldigt starka och alltid roliga att möta och jag hoppas att vi kommer upp i nivå för att kunna slå dem.

# Om vi avrundar, vad är RIGs styrkor, tycker du?

– Vi är väldigt effektiva och tekniskt starka på många positioner. Sen kan vi hota från de flesta positionerna och har blivit väldigt starka i defensiven.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.