Inblick från IKSU Ungdom

iksuungdommatch2

Fem matcher har passerat revyn.
Det har blivit en seger och fyra förluster. Men det har varit jämna förluster. Orangearapporter befann sig på plats i senaste matchen borta mot Åkersberga. IKSU Ungdom hade ledningen in i det sista, men ett boxplay och en kontring gav en ny förlust.

– Vi har kommit mycket längre än vad jag trodde att vi skulle ha kommit vid det här laget, i och med att vi är ett nytt lag. Men vi har också en lång väg att vandra, säger Frida Embertsén som är inne på sin fjärde säsong i IKSU Ungdom. Hon fortsätter.
– Jag tar med mig att det känns ljust, det känns bra och med lite träning så kommer det att komma. Just Östra serien är inte lätt, när vi kommer med ett nytt lag, dom spelar mer fysiskt än vad vi gör i norr. Det är en viktig lärdom som vi tar med oss.

Det såg länge inte ut att bli någon säsong för IKSU Ungdom, men det vart det och allt eftersom har pusselbitarna fallit på plats. I premiären borta mot storfavoriten, Team Thorengruppen, lyckades det unga orangea-gänget, ta med sig alla poängen. En smakstart på säsongen. Därefter har det blivit fyra nederlag, men det har handlat om jämna sådana. 1–3 hemma mot Strömsbro, 4–6 mot Falun (hemma), också favorit i sin grupp, den östra, 5–3 borta mot Tyresö och 4–3 borta mot Åkersberga.

– Vi började jättestarkt och vann mot Thorengruppen, jag tycker som Frida (Embertsén) säger att vi är där men inte riktigt där. Det är lite så man kan beskriva det, vi jobbar för varandra, men det fungerar inte riktigt hela vägen för oss.
– Sen har vi lite problem med att få in chanserna vi har, för vi har ju chanser i alla matcher, säger Johanna Hägglund som är inne på sin andra säsong i Ungdom.

# Det är väldigt många nya spelare inför den här säsongen, det är väl bara åtta-nio med från tidigare upplaga?

– Det stämmer och vi är elva nya, berättar Johanna och fortsätter:
– Dom som är nya är unga, dem flesta kommer underifrån, det blir en stor skillnad. För det går betydligt fortare i allsvenskan. Är man inte van så måste man få några matcher på sig för att komma in i det.

linnearaddar

När vi kommer till rutin så betyder målvakten Linnéa Jonsson oerhört mycket.
– Hon styr oss utespelare och gör viktiga räddningar, det är som att ha en tredje back, det blir så. Jätteviktigt, tycker Johanna Hägglund.

Hur var då matcherna i helgen som gick i Stockholmsområdet?

– Vi hade koll på läget och Tyresö var ganska lättlästa egentligen. Dom fick in några lätta mål och vi gjorde inte tillräckligt många mål, helt enkelt, säger Frida Embertsén.

– Till matchen mot Åkersberga tog vi med oss jävlaranama och krigade för varandra, vi gick in mer med kropp. Emot Tyresö var det väldigt mycket pet-pet, dom vann alla närkamper. Det gick vi in med mot Åkersberga och jag tycker att vi gjorde det bättre.

– Det är ännu surare då att förlora när man ändå hade förbättrat spelet sedan matchen innan. För jag tycker att vi hade kunna stängt den matchen innan de kunde kvitterade. Dom fick två lätta mål i början, där vi skulle ha kunna fått utdelning. Då hade vi inte hamnat i den situationen i slutet. Men vi är också ett väldigt ungt och nytt lag.

jubelungdom

Tränaren Bobby Fransson får ge sin syn på matcherna.

­Tyresö:
– Vi kommer till Tyresö väldigt laddade och taggade. Vi gör också en riktig bra förstaperiod, trots en seg uppvärmning. Dom får två billiga mål och är ändå med i matchen.
– Det står 2–3 till oss efter de första 20 minuterna, i den andra är det som att vi tappar monumentet, dom får ett monumenum, vi börjar fokusera på fel saker som domarna och annat och runt omkring. Hur hög volymen var på deras speaker exempelvis. Sådana saker.

wilmar

– I den tredje perioden kommer vi in och försöker komma ikapp, men vi fick inte in bollen. Det blir lika i skottstatistiken över tre perioder, men dom får ett mål mer. Sen på slutet får dem göra ett sista mål i öppen kasse, då vi har satsat på sex mot femman. Vi har inte ens träna det i år, så jag tycker att vi gjorde en bra sex mot femma.
– Sammanfattningsvis är det en match där vi inte är där i tre perioder och det straffar sig.

Åkersberga:

– Man måste våga för att vinna, men ibland kan det bli att det blir ett misslyckande också.
– Vi reflekterade bort gårdagens match (lördagens mot Tyresö) rätt så tydligt, vi kom in hit och var taggade och hittade vårt egna nya spel. Dem fick två billiga mål i början, men det var inte som det kändes att dem hade matchen ändå.
– Den stod och vägde i den första perioden, det kunde lika gärna stått 2–2 eller 2–3 till oss.

– I den andra perioden gjorde vi det riktigt bra och vi satte press på dem och de tog till och med time out. Det var smart av dom, att bromsa upp blödningen.

– Vi taggade till inför den tredje perioden. Sedan har vi otur eller om det är oflyt, när även deras ledare kommer fram efter matchen och tycker att det var orättvist med domarbeslut och grejer. Tråkigt att det ska avgöra, att de fick ett billigt powerplay och kan göra mål på det i slutet.
– Vi försökte verkligen gå för att vinna matchen, i det läget fick dom en omställning och lyckades få in 4–3, det blev noll poäng, men vi vågade för att försöka få med oss tre poäng, dessvärre tappade vi ett.

iksuungdommatch

# Men i det långa loppet är det väl bra att man vågar?

– Visst är det så, jag hoppas tjejerna tar med sig det här och lägger det i ryggsäcken och tar med sig att vi vågade i den här matchen, vi stod upp och krigade i 60 minuter. Vi stod upp för varandra, det var full fart med energi från bänken. Vi gjorde många olika kreativa saker, Vi måste bli lite mer skärpta och någonstans hitta den biten, bara fortsätta våga, då kommer det bli bra. Det är som Ingemar Stenmark har sagt ” Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag”. Det är lite grann det som det handlar om just nu. Bryta ihop och komma igen.

Ikväll är det derby hemma mot RIG. En match som börjar 18:30.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.