IKSU Ungdom: Om matchen mot Sundsvall

gladjeiksuungdom4

En poäng skiljer lagen åt, ikväll väntar Team Thorengruppen för Ungdom.
Ett Ungdom som kommer från en 11–5 (3–2, 2–1, 6–2) seger mot Sundsvall i helgen. En match som orangearapporter var uppe på.
– Vi går framåt hela tiden, vi började lite trögt, även jag. Men sen tycker jag att vi har kommit in mer och mer och har spelat bättre. Jag ser bara positivt på det hela, säger tremålsskytten Signe Forssén efter 11–5 triumfen mot Sundsvall.gladjeungdomsspelare

Åskådarna på Iksu Sportcenter hade knappt hunnit bänka sig innan det första målet kom i matchen i lördags. Sundsvalls Amilia Sjöström hittade rätt per omgående, 20 sekunder, och sex minuter senare hade vi 0–2. Men Ungdom repade nytt mod och innan den första perioden var slut hade man vänt på matchen.
Filippa Nilsson, Signe Forssén och Emmy Wretell såg till att det stod 3–2.

– I början av matchen tycker jag att vi bjöd till ganska mycket. Men efter ett tag kom vi in mer och mer i matchen. Vi tappade aldrig, trots att vi låg under, vi fortsatte att mata på. Det var kul att se, säger Signe Forssén.

Målvakten Linnéa Jonsson håller med assisterande lagkaptenen Signe.
– Jag tycker att det var en rolig match att spela. Vi fick en dålig start, men det kändes som vi växte in i matchen.

gladjeiksuungdom2

Ungdom växte verkligen in i matchen och även om Sundsvall direkt i början på den andra perioden kunde kvittera, så var det IKSUs match. Frida Embertsén satte omgående 4–3. Med bara sekunder kvar av den andra perioden, kunde Amanda Strömberg göra psykologiska 5–3.

– Jag vet inte riktigt, men det kändes som vi tog tag i spelet. Det rann på efter första målet, säger Linnéa Jonsson.

– Det är klart att det betydde mycket att vi kunde vända i den första perioden, så pass snabbt som vi gjorde, trots att dem hade pressat oss ganska hårt. Det blev ett mentalt övertag som vi hade med oss under hela matchen, tycker Signe Forssén.

Signe som i den tredje perioden kunde utöka ledningen till 6–3. Frida Embertsén gjorde sen 7–3, minuten efter. Sundsvall var ett slaget lag och 8–3 i spel fem mot fyra punkterade matchen.
Dessutom fick vi se två mål i numerärt underläge från Ungdom.
– Det kändes som vi var på gång, vi hade bra fart och skapade lägena. Det kändes som dom gick ner sig lite och vi tog till vara på det, kul, tycker Linnéa Jonsson.

– Vi hade bra energi matchen igenom. Mycket närkamper, slit och bra kreativitet. Vi varierade mycket i vårt spel. Vi fyllde på med backarna och skapade mycket framåt. Även om vi släppte till en del bakåt, så var Linnéa (Jonsson) stabil i målet, säger tränaren Bobby Fransson.

gladjeiksuungdom

Signe Forssén som blev tremålsskytt hade varit sjuk under veckan, men tycker att hon kom in mer och mer i matchen, ju längre den led.
– Till en början var det lite knackigt, men jag har bra människor runt omkring mig och tillsammans så löste vi det. Sen är det såklart kul att få göra mål.

# Om du får beskriva dina mål?

– Det första är det en bra passning från Caroline Deutgen, sen var det bara att peta bollen förbi en spelare och lägga den i smurf. På det andra målet så pressade vi på dom ganska högt bakom mål. Bollen tappades väl ut i deras slott, där stod jag och kunde lägga in den lågt.
– Tredje, lirade vi boxplay och Fanny (Sjölund), får bollen upp i fickan, jag fyllde på i mitten och la upp den.

# Vad betyder den här segern?

– Det är klart att den ger mycket, vi vet om att Sundsvall spelar tufft, dom prövade oss och vi bevisar att vi kan stå emot otroligt bra och det ger en del. Nu vet vi vilken nivå vi ligger på, säger Signe.

# Vad säger vi om Linnéa Jonsson?

– Hon är helt magisk, riktigt bra. Hon svarade för några räddningar som var sjuka. Sen dirigerade hon väldigt bra, vilket gjorde att vårat försvar hade det väldigt lätt att försvara oss, med henne.

– Signe klev verkligen fram idag (läs lördag), Efter en liten risig vecka med sjukdomar, så gick hon in och visade att det finns mycket innebandy i henne. Hon vågade fylla på matchen igenom och snackar, dirigerar, är trygg där ute. Det är kul att se hur hon tar kliv hela tiden, säger tränaren Bobby Fransson om Signe Forssén.

Målvakten Linnéa Jonsson är nöjd med hur säsongen har gestaltat sig hittills.
– Jag tycker att det har varit en riktigt bra säsong, jag har fått växa in i en stabil roll i laget och har känt mig stabil. Jag har vuxit som målvakt.

# Tränaren Bobby Fransson, tycker att du har mognat som målvakt, känner du det själv?

– Det känns verkligen som jag har gjort det, så det stämmer. Sen är vi många yngre spelare i laget och jag försöker att vara en förebild, sätta lite krav och sätta någon kultur i laget. Det känns viktigt och kul att kunna vara med och leda laget med dom andra rutinerade spelarna, berättar Linnéa Jonsson.

# Vad tar ni med er till Thorengruppen?

– Självförtroendet, när vi får göra mål och fortsätta att våga och tänka. Vi kommer att göra mål om vi bara går för det ordentligt. Vi slarvade i början på matchen, men när vi väl tog tag i bollen och gjorde det ordenligt, då rann det iväg.
– Vi får ta med oss tron.

linneaj2

# Räddningen som du kom att göra i den andra perioden, vid ställning 4–3, är det något som du tar med dig?

– Absolut, säger Linnéa och får beskriva räddningen:
– Dom kom djupt nere på högerkanten och lyckas få över bollen. Jag tror att hela femman kollade åt höger, då hade dom en som kom på vänsterkanten och fick över bollen till. Tack och lov hade jag vridit upp kroppen lite grann och jag hann slänga mig. Det är lite tur att hon inte la bollen efter backen, för jag slängde mig i luften och lyckades få den på armen.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.