Orangerapporters återkomst

gladjeiksu88

Även om det tar emot att säga, så kan det vara nyttigt att förlora ibland, för man uppskattar alla vinsterna, Amanda Delgado Johansson efter senaste matchen mot Rönnby hemma. Det ligger något i det.
– Vi tog ledningen ganska fort och det var kanske det som fällde oss, vi slappnade av.

Emellanåt har IKSU haft det svårt för Rönnby på hemmaplan. Västeråslaget har åkt ifrån Västerbotten många gånger med tre poäng. Så vart det innan jul. Det var en match där IKSU annars öppnade bäst, man hade ledningen två gånger och kunde även kvittera till 3–3. Men Rönnby var effektiva och spelade bra, en kombination som gav segern.

emmah

Emma Hellberg med ett förflutet i IKSU, IKSU Ungdom/IKSU Elit 2010-2014, var tillbaka i Rönnbys färger i matchen och gjorde stort intryck. Hon var bland annat inte inne på något av IKSUs mål och framåt blev det en assist, till 3–6 målet. Tränaren Karolina Widar var nöjd med Emmas insats.
– Hon var pigg i benen och hon är en av spelarna som rehab-tränade under VM-uppehållet, säger Karolina och fortsätter.
– Det var en chansning när vi frågade henne i somras, om hon var beredd att spela. Hon sa då att det kändes bättre än vad det hade gjort tidigare i kroppen. Vi chansade och det känns som den har hållit. Jag hoppas det fortsätter så, för hon är viktig för oss.

Emma själv tyckte att det var roligt att vara tillbaka i Umeå.
– Det var det, sen var det superkul att vi lyckades vinna också.

# Vad gjorde ni bra, tycker du?

– Det kändes som vi var bra på allt, IKSU kändes lite trötta, säkert mycket från VM, men jag tycker att vi gjorde precis allt som vi ska göra för att kunna vinna. Vi fick utdelning och förtjänade vinsten, säger Emma Hellberg och undertecknad kan bara ödmjukt hålla med om det.

Emma har en annan roll i Rönnby nu och hon berättar lite om den.
– Jag har ställt om och är mer defensiv, men det är kul att testa på det, bredda sig lite.

widark2

Karolina Widar fyller i.
– Jag tror inte hon var inne på ett enda baklängesmål idag (läs 18/12). Det är en bedrift av en kedja att inte vara det i Umeå. Emma tycker jag har växt i sitt positionsspel på centerplatsen. Hon hade lite problem med det i början. Hon svävade ut för mycket, men nu dom senaste matcherna, mot Pixbo och Mora, har hon hittat rätt i spelet och jag tror att hon kan växa även i offensiven.

widark

Widar var givetvis nöjd med matchen och ser positivt på vad som väntar.

– Vi har gjort det bra placeringsmässigt, jag är nöjd med vart vi ligger i tabellen. I den här matchen hade jag önskemål på att flera spelare skulle visa en god form och det gjorde dom. Vi har tagit flera steg framåt och då blir det mål. Det har annars varit vårt problem under säsongen, vi har inte satt lägena som vi har skapat och då har det blivit ängsligt och självförtroendet har dämpats.

Tillbaka till Emma Hellberg.
– Det var en bra match och alla jobbade på stenhårt för varandra, från målvakt till toppforward. Bänken, alla, var med och bidrog. Det tar vi med oss till Malmö hemma.
izaemma

# Vad tror du om IKSUs säsong? Och om eran?

– Dom är alltid bra och jag räknar med att dom går till slutspel. Sen får vi se.
– Vi får kriga på för att gå till slutspel, man vill alltid vinna, säger Emma Hellberg.

Där lämnar vi Karolina Widar och Emma Hellberg och går tillbaka till Amanda Delgado Johansson. Som tillsammans med nio (åtta svenska och en polsk) landslagsspelare precis hade kommit tillbaka från VM i Bratislava.
– Det var en helt fantastisk resa, som avslutades på topp med VM-Guldet, det var magiskt.

# Hur var det med nerverna inför straffen?

– Det är klart att fanns en viss nervositet när så mycket stod på spel. En så pass viktig match, men det ska det göra. Det gäller bara att kontrollera nerverna och jag känner att jag höll dom under kontroll, säger Amanda och vi kommer in på hur det betyder att ha med sig åtta andra klubbkamrater i landslaget.
– Det är otroligt kul, såklart. Främst för Umeå och IKSU som klubb är det väldigt bra. Det visar att man jobbar rätt när man får fram landslagsspelare.

# Hur har du annars upplevt säsongen hittills?

– Vi hade det tufft de första omgångarna och tappade en del poäng, sen har vi ökat på och tagit dom poängen som vi ska ta. Nu mot Rönnby, slarvade vi bort tre poäng. Det känns som alla poäng är viktiga nu, för att vi ska haka på toppen.
– Säsongsinledningen har varit godkänd, men vi kan bättre.

– Nu är vi tillbaka i klubblaget, det ska bli kul att spela med IKSU igen och det positiva som vi kan ta med oss till Warberg, är det att vi är igång igen och det är vi som ska göra det när drar ihop sig, avrundar Amanda Delgado Johansson.

Lägg till att Orangea rapporter är tillbaka igen på banan och kommer leverera framför. Närmast kan det bli direktrapporter från söndagens match borta mot Karlstad.

Men först väntar hemmamatch ikväll mot Warberg. 18:30 Iksu Sportcenter!

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.