Inför derbyt på onsdag – snack med målvakten Emelie Fällman

kdisku2018_5

Emelie Fällman vaktade målet i den senaste matchen borta mot Kais Mora.
Dessförinnan hade hon svarat för en fin insats borta mot Karlstad i början på året.
Ser vi tillbaka har den Täbyfostrade målvakten stått sex av nio bortamatcher och en hemma.
– Det brukar alltid vara tighta och jämna matcher, med speciell stämning och mycket folk på läktaren, säger Emelie Fällman.
När orangearapporter dök upp på IKSU Sportcenter under onsdagskvällen ledde Malin Marklund målvaktsträningarna med först Elits målvakter och därefter Ungdom.
Emelie Fällman och Linnéa Jonsson ställs på prov av Cornelia Fjellstedt, Emelie Wibron, Louisa Turton, Frida Norström och Sofia Joelsson. Målvaktsträningarna sker en gång i veckan och är något som är uppskattat av målvakterna.

emelief2

– Det betyder mycket, Malin har fokus på oss och vi får jobba på saker som vi vill och vad hon känner att vi behöver träna på. Det är guld värt, den tiden och energin som hon lägger ner. Det är lätt att målvakterna glöms bort, säger Emelie Fällman och fortsätter;
– Det kan vara olika övningar vecka till vecka, det varierar.

Vi kommer in på hur det har känts efter juluppehållet för IKSU?

– Vi mådde bra av att ha lite ledigt och körde egen träning under jul/nyår. Sedan tycker jag att vi har kommit tillbaka och är starkare och riktigt laddade. Det är en bra stämning i truppen, berättar Emelie Fällman.

Hon stod i den senaste matchen borta mot Kais Mora, en match som gav en 4–8 seger och mycket till självförtroendet.
– Det var självklart kul och det kändes som att vi hade den matchen från början, den var vår. Dom hade inte mycket att komma med. Vi stärkte vårt självförtroende i den matchen.
– Samtidigt är Mora mycket bättre än vad man visade upp. Dom kommer att bli bättre i ett slutspel. Det kommer att vara tighta matcher mot Mora.

emelief3

Samtidigt kan den här segern och vinsterna mot Täby, 7–3 och Pixbo, 8–6, ge mycket till slutspelet i vår.
– Vi får med oss en bra känsla inför slutspelet, väl där kan allt hända, det är bra lag och kommer fortfarande vara jämna matcher. Men vi kanske har ett litet mentalt övertag inför det.

Vi vänder tillbaka till derbymatchen och det speciella med att möta IBK Dalen.

– Det är alltid en speciell rivalitet, det blir extra roliga och bra matcher. Sen har vi stämningen på läktaren. Jag ser verkligen fram emot matchen, avrundar Emelie Fällman.

Fotnot: Emelie Fällman har stått i två derbyn, 10/2-2017, hemmaderby, seger 6–2, 13/10-2017, bortaderby, seger 1–9. Sammanlagt sköt Dalen 27 skott i dom två matcherna, 14 den 10/2 och 13 13/10.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.