Inför derbyt på onsdag – snack med Alice Granstedt

kdiksu2018_4Tre derbymatcher har det blivit för Alice Granstedt.
Facit? Två mål och en framspelning.
I höstens borta-derby (1–9) var hon med på bänken, med en stukning.

– Jag tycker att det brukar vara rätt roliga matcher med mycket publik mot IBK Dalen, säger Alice Granstedt som hittills i år har noterats för tolv mål och åtta framspelningar, 20 poäng.
Alice Granstedt gjorde sitt derby 6:e mars 2015, i slutet av matchen kom också det första derbymålet. Matchen vanns med 5–1 och målet betydde också slutresultatet. Andra derbyframträdandet var borta-derbyt 13 oktober 2015. Då tog Alice vara på en passning från Nina Bärtschi, målet gav 1–3 i mitten på den andra perioden. IKSU vann till slut med 1–7.
Sedan kom den otäcka korsbandsskadan, innan hon var tillbaka i derbysammanhang 10 februari 2017, då passade hon fram Sofia Joelsson till viktiga 4–2, 27 sekunder innan hade IBK Dalen reducerat till 3–2.
I höstens derby fanns Alice på bänken, med en stukning.

– Jag minns de första matcherna jag var med, då var det jämt, nu på slutet har vi klivit ifrån tycker jag. Dalen är defensivt starka, dom går på spelvändningar och brukar lägga en del långa bollar. Så det gäller att ha koll på det, säger Alice Granstedt.

Efter juluppehållet har IKSU kommit igång och har snittat imponerande 7,5 mål per match. Det har inte varit några dåliga lag som man har mött, eller vad sägs om Täby hemma 7–3, Pixbo hemma 8–6 och Mora borta 4–8. Vi har mötet med Karlstad också, på bortaplan, 1–7. Det ger en målskillnad på 30–14. Alice Granstedt har fyra mål och en framspelning på dom fyra matcherna.

– Jag tycker inte att vi inte följde matchplanen när vi förlorade hemma mot Rönnby innan juluppehållet. Vi var inte med i matchen och det kändes som många fortfarande var kvar i VM-bubblan. Efter jul har det rullat på bra, vi är trygga i vårt spel, säger Alice Granstedt.

# Det har varit tre tuffa matcher på kort tid, det måste vara en styrka att klara av dom?

– Vi hade som mål att vi skulle vinna matcherna. Jag tycker att vi hade bra veckor innan och kom väl förberedda till dom. Vi var fokuserade på det vi skulle göra och det som krävdes för att vi skulle vinna matcherna.
– Det känns verkligen som vi har kommit igång på riktigt nu.

# Om vi tar säsongen hittills, hur har du upplevt den?

– Den har varit bra, synd bara att vi tappade poäng i början, det kändes lite onödigt. Det kan vi inte påverka nu, vi fokuserar på nuet och det känns som formen är god.
– Vi blickar framåt och vi ska vinna varje match som är kvar och spela i Globen och vinna SM-Guld. Det har vi siktet inställt på.

# För egen del, hur är formen?

– Det pendlar upp och ner, men som helhet känns det bra, avrundar Alice Granstedt.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.