Inför derbyt – snack med Cornelia Fjellstedt

21:a november 2012 gjorde Cornelia Fjerstedt sitt första Umeå-derby. Ett bortamöte som slutade med mål direkt. Dessutom det matchvinnande, det betydde 0–3 i en match som slutade 2–3. Sedan dess har det blivit ytterligare tio derbymatcher och fyra mål och sex framspelningar.

– Alla derbyn är roliga, säger Cornelia Fjellstedt och vi minns bland annat ett från säsongen 2013/2014. Iksu hade gått trögt i serien efter jul och behövde vinna.
– Det var härligt att vinna den matchen i den tunga perioden, vi gjorde det verkligen som ett lag.
smguld3

IKSU kommer till kvällens derbymatch med ett härligt självförtroende och form. Det har blivit vinster i de fyra senaste matcherna och man har tagit tunga sådana mot andra topplag. Täby, 7–3 (hemma), Pixbo 8–6 (hemma) och Mora 4–8 (bortaplan).

– Vi visste att det var tuffa matcher och man kanske går in i dem med ett annat tänk. Vi behövde vinna i dem matcherna för att hänga på i toppen. Det blev ett mini–slutspel för oss.

– Vi bestämde oss och satte upp ett delmål, att vi skulle vinna alla tre. Det klarade vi av och nu hoppas jag att vi kan vinna resterande matcher innan slutspelet och förhoppningsvis göra det bra där, säger Cornelia Fjellstedt.

# Hur har du upplevt säsongen hittills, personligen?

– Jag tycker att det var lite knackigt i början. Jag var både sjuk och skadad, fram och tillbaka. Det var väl mindre kul.
– Det gick också knackigt för laget. Men sedan tycker jag att vi har växlat upp och det har blivit bättre och bättre för mig och för laget.

# Vad ska vi förvänta oss av motståndarna ikväll?

– Dem har gått hyfsat starkt de senaste matcherna och det känns som dem spelar hyfsat lika varje år. De har några farliga spelare, speciellt dem som har varit i IKSU och vänt, Frida Eriksson och Camilla Lundin. Det är spelare som har gjort mycket poäng. Vi får hålla red på dem och hålla koll på deras kontringar, säger Cornelia Fjellstedt.

Förutom måndagen och tisdagens träning, så laddade IKSU upp inför kvällens derby med en lagaktivitet under lördagen. Det då det var spelledigt.
– Vi åkte skridskor, vilket var kul, det var många i laget som också tyckte att det var roligt. Sen är det kul att lära känna varandra på ett annat sätt. Inte bara med boll och klubba, innebandyutrustning eller träningskläder. Få umgås och snacka lite skit och tänka på något annat.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.