Inför derbyt – snack med Iza Rydfjäll

17 derbymatcher.
Ikväll väntar derbymatch 18 för backen Iza Rydfjäll.
Med den siffran är hon den spelaren med flest derbymatcher i dagens IKSU.
– Det är alltid kul med derbyn, jag hoppas att det blir bra stämning och att det kommer mycket folk till arenan. Vi ska göra vårt bästa för att bjuda upp till en bra match, säger Iza Rydfjäll.

kdiksu2018_3
20 november 2009 gjorde backen Iza Rydfjäll sin första derbymatch. Sedan dess har det blivit ytterligare 16 stycken, fyra mål och fem framspelningar. När vi snackar efter måndagsträningen så kommer frågan om vad som gör mötena med Dalen så speciella. Förutom att det är ett laddat möte mellan två lag från samma ort.

– Man vill självklart visa upp sig i stan och vilka som är bäst. Det brukar inte bli så mycket finlir i dem här matcherna, utan mest krig på planen.
– Jag förväntar mig det nu också. Dalen brukar stå lågt i försvar och lever på sina kontringar, det gäller att vi sätter stopp för dem.

IBK Dalen har en ganska bra formkurva och ligger på slutspelsplats inför kvällens möte.

– Dem har gjort det bra på slutet. Som sagt, vi får se upp med deras kontringar och själva får vi ha mycket tålamod och att vi går rakt på mål. Att vi går in dom obekväma ytorna och får iväg mycket skott på mål, säger Iza Rydfjäll.

# Vad är det som har gjort att IKSU har kunnat vinna mot de andra topplagen på slutet?

– Jag tycker att vi har snappat upp egentligen allting i vårt spel. Vi började säsongen halvknackigt, men sen har vi tränat hårt och jobbat mycket tillsammans. Nu på slutet har det verkligen börjat sätta sig, dom sista bitarna och vi jobbar verkligen som ett lag.
– Vi har fått ihop spelet och jobbar tillsammans i 60 minuter. Försvarsspelet har börjat sitta och då kommer anfallsspelet, det är mycket det, säger Iza Rydfjäll och lägger till.
– Jag tror inte vi inte gör något annorlunda, det är mer att vi börjar bli lite mer jämna och att vi sätter lägena.

alskainnebandy

Det ekonomiska läget i föreningen är inget som har påverkat Iza eller någon annan i laget.
– Det tycker jag inte, det är ingenting som vi har märkt av. Och det är inget som vi har behövt tänka på, det finns andra som tar hand om det åt oss, dem har gjort det bra, säger Iza.

När det var spelledigt i helgen som gick passade Iza på att besöka systern Frida i Schweiz. Frida har nyligen blivit mamma till en grabb som har fått namnet Sigge.
– Det var kul att få åka iväg och träffa Frida, det är tråkigt att hon bor så långt borta nu och speciellt nu när hon har blivit mamma. Man vill ju träffa dem. Så det kändes bra för mig att få åka iväg och ladda upp med lite ny energi. Nu känner jag med redo, igen, avrundar Iza Rydfjäll som ikväll gör sin 18 derbymatch.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.