Inför derbyt – snack med lagkaptenen Frida Norström

”Vi har visat hjärta och jobbat hårt genom matcherna”
Lagkaptenen Frida Norströms ord om de senaste matcherna i serien.
Matcher mot andra topplag som har givit tre raka vinster och energi inför fortsättningen av säsongen.

kdiksu_8Om några timmar väntar IBK Dalen i ett hemmaderby och det är två lag med bra form som kommer till Umeå Energi Arena med förhoppningar på att bibehålla den.
Så frågan är vad som blir viktigast att tänka på ikväll?
– Att inte ge Dalen något gratis. Dom är skickliga på spelvändningar. Vi får hela tiden tänka på att ha en tredje spelare högt, för att stoppa deras spelvändningar och hålla djupet med våra backar. Det är deras farligaste hot, säger Frida Norström.

Just att båda lagen har bra form kan ge en bra match. Det håller Frida med om.
– Det bäddar ju för mig en bra match. Jag kan tänka mig att vi kommer att ha mycket boll och säkert vara det spelförande genom hela matchen. Dem kommer att försöka spela tight och tufft i försvaret, det kommer smälla på rätt så mycket. Dalen kommer att ta till vara på sina spelvändningar. Det blir för oss att luckra upp dem.

Efter jul har det rullat på bra för IKSU och man kommer till kvällens match med fyra raka vinster, varav tre är emot andra topplag.
– Vi har mött bra motstånd och ändå stått upp bra i dem matcherna. Vi har visat att vi är himla bra och har hittat varandra än mer nu. Vi har också spelat med mycket hjärta och det måste man för att kunna gå segrande ur sådana strider som är tighta och tuffa.
– Det kommer att krävas av oss imorgon (läs ikväll) också. Jag förväntar mig en tuff match.

kdiksu2018

Jag kom också in på vad vinsterna mot Täby, Pixbo och Mora för med sig in i ett slutspel. Om IKSU får ett mentalt övertag på lagen.

– Det är alltid skönt att komma in med en känsla att man har vunnit över dem. Sen i och med att vi förlorade mot Täby och Mora i inledningen av säsongen. Då är det skönt att känna att vi har slagit dem och framförallt att spelet har känts bra. Det är ändå det viktigaste, vi tar med oss att vi spelar bra.
– Dessutom har vi spelat bra på alla delar av planen, nästan hela matcherna. Vi har väl haft någon mindre dipp, men ingen stora. 60 minuter hårt jobb och det kanske vi saknade under hösten när vi förlorade.
– Men nu har vi visat hjärta och hårt jobb.

alskainnebandy

Hur laddar då lagkaptenen Frida Norström upp inför kvällens match?

– Jag läser magisterprogrammet i ledarskap och organisation. Så jag kommer spendera några timmar i skolan, innan jag åker hem och käka i lagom tid, laddar upp med musik eller någon serie, avrundar Frida Norström.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.