Inför derbyt – snack med Louisa Turton

alskainnebandy
Det finns några spelare i både IKSU och Dalen som har gjort derbymatcher med bägge lagen. Backen Louisa Turton är en av dem.

Åtta derbymatcher (seriespelet) med IBK Dalen och en passningspoäng, tre hittills med IKSU och mål i alla dem, lägg till ett pass och vi har fyra derbypoäng på kontot.

– Man är bekant med hur dem spelar och känner till deras svagheter. Jag är en skottvillig back och dom ligger oftast lågt i försvarsspelet. Det brukar finnas öppningar och kunna lasta från backen, säger Louisa Turton som den här säsongen har noterats för tre mål och tre pass på 17 matcher.

Backen Louisa Turton är en av två spelare i dagens IKSU som vet hur det är att möta IKSU som spelare i IBK Dalen i ett derby. Julia Nordin är den andra. Med Linnéa Jonsson, målvakt, i ungdom, är dem tre. Så frågan föll sig naturligt, hur det var/är att spela derby mot IKSU?
– Derby är alltid derby, det har varit jämna matcher.
– Det är mycket prestige och man känner varandra väldigt bra från båda håll. Det gäller att scouta bra. Hitta varandras svagheter och dra nytta av dem.

Formen motståndarna IBK Dalen är bra. 9–2 hemma mot Jönköping, 3–6 borta mot Warberg och nu senast 2–1 hemma mot Rönnby. Resultat som har gjort att man har skuttat upp på sista slutspelsplatsen.

– Det är klart att IBK Dalen kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat. Jag hoppas att det går bra för dem och dom har verkligen fått upp ångan nu. De har som mål att gå till slutspel. Dalen har en bra bredd, det gäller för oss att ge järnet och göra det vi ska. Vi måste ta kriget ute på planen, ingenting kommer komma gratis, alla måste stämpla in och ge allt i 60 minuter, säger Louisa Turton.

# Vad kommer att avgöra derbyt?

– Viljan att vinna. Det brukar vara tillknäppt, som sist när det var jämnt till tredje perioden. Då gäller det att vi har tålamod och hoppas och tror att utdelningen kommer. Att man någonstans investerar och får en bra avkastning i sista perioden, om vi ska prata lite i ekonomiska termer.
– Ta jobbet på planen och hoppas utdelningen kommer.

ltltltbild

# Vad är det som har gjort att IKSU har kunnat vinna dom senaste matcherna mot topplagen?

– Vi vet om att det har varit en liten omställning i år. Ingenting kommer gratis och att vi verkligen måste stämpla in och det har varit en liten utvecklingsprocess.
– Nu känns det som vi allting har börjat klaffa. Vi börjar bli mer samspelta och har i de tre senaste matcherna visat att vi är att räkna med och kan vara bäst när det gäller. Vi får fortsätta på den inslagna vägen, se till att vi får schyssta förutsättningar innan slutspelet.

# Hur har säsongen varit för egen del?
– Lite sådär. Man hade hoppats på att det skulle gå bättre, men jag krigar på och har mycket hjärta och driv i mig. Så jag hoppas att utdelningen kommer. För jag har mer att ge och jag hoppas kunna visa framöver, avrundar Louisa Turton.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.