Inför derbyt – snack med Therese Andersson och Hanna Lundström

sajamalDet är inte bara spelare ur dagens IKSU som orangearapporter har snackat med inför kvällens begivenhet, derbyt mot IBK Dalen. I söndags fanns vi på plats när IKSUs Sunday league lag hade match mot Umeå City.
Vi hörde med Therese ”Mini” Andersson och Hanna Lundström om hur det är att spela i Sunday league, om deras derbyminnen, med mera.

# Vad minns du av derbyna?

– Det var alltid roliga matcher att spela, oftast ganska jämna, även om det på kanske på slutet blev större siffror. Det var mycket folk och bra stämning, säger Hanna Lundström.

Hanna Lundström gjorde faktiskt hela tre mål i en av derbymatcherna, ett hemmaderby, 14 november 2007, elva år sedan i år. Så frågan är om hon minns något av sina mål?
– Nog minns jag något av målen. Ett kom i power-play, jag sköt i princip från mitten av planen. Sedan var det nog Nina Bäckman som passade när vi lyckades med ett klapp-klapp-spel över hela planen. Jag fick sätta dit den, det kommer jag ihåg tydligt.
­– Sen kommer jag även ihåg misstagen som man gjorde, det ska jag erkänna, säger Hanna och drar en episod.
– Jag och Sussi gick ner i hörnet och det var lite tid kvar, vi ledde matchen (ett derby hemma, som var tv-sänt). Då säger man på tvn, nu har dem sina två rutinerade spelare. Då lyfte jag bollen över sargen istället för att spela iväg den. Dalen fick chansen att skjuta, men det blev inget mål av det, men det är inget jag är stolt över.

miniminihogfema

Therese ”Mini” Andersson som faktiskt när jag räknade tillbaka i statistiken över derbymatcher i serien, gjorde IKSUs 33 derbymål, ser fram emot att se derbyt ikväll.
– Derby är alltid derby och man kan nästan räkna bort tabellplaceringen.
– Det var kul att höra, det är sånt som en själv inte har koll på.

sundayleague

# Hur är det att spela i Sunday League?

– Det är jättekul, det känns som lagom. Vi träffas på söndagar och spelar match. Det är extra kul när det är gamla IKSU-spelare som är med. I den här serien är det Umeå City och Dalen som det brukar vara tuffa matcher mot, vi spelar och har det kul och det tycker jag syns, säger Mini. Hanna Lundström fyller i:
– Det är jätteroligt och framför att få spela med spelare som man har spelat med tidigare, nu känner man sig ganska ringrostig och det är många år sedan man höll i en klubba. Men det är kul och jag kan förstå att jag har hållit på så länge som jag har gjort med innebandyn. För det är fantastiskt kul.

hannalundstrom

Vi låter där Hanna Lundström berätta om första guldsäsongen, 2004/2005 och andra guldet hon var med om att ta, 2007/2008.
– Det kändes som vi hade ganska mycket flyt den säsongen. Det var nära att vi skulle missa superallsvenskan efter jul. Sedan spelade vi bra efter jul och i slutspelet kändes det som vi halkade på ett bananskal i många matcher. Vi hade världens flyt och även i finalen, där vi spelade bra.
– Andra gången, då kändes det som vi var mer etablerade och hade vunnit efter det första, vi hade mer press på oss och ett bättre lag, ett jämnare än vid första tillfället.
Men det var lika fantastiskt och roligt. Man hoppas att alla som spelar, någon gång ska få uppleva ett SM-guld. Det är superhäftigt.

# Hur följer du dagens IKSU?

– Jag brukar försöka vara och se lite matcher. Man hänger med på de sociala medierna och så, hur det har gått för dem. Jag tycker att dem är otroligt duktiga och det har verkligen gått framåt. Dem är skickliga med bollen och det går snabbt.

Vi återvänder till ”Mini” som får tycka till om dagens IKSU.
– Jag tycker att det ser jättebra ut. Man kanske började sådär, lite upp och ner. Man spelade bra men hade några dippar. Det hade man kanske inte förra säsongen, men det känns som man har knutit åt säcken på ett bra sätt. Det har sett bra ut nu när man har mött dem andra topplagen och vunnit.
– Fortsätter dem så här, då ser det väldigt bra ut. Jag tänker att det är dem fyra topplagen som kommer att spela om ett SM-guld, men IKSU med sin bredd och skicklighet kommer att gå hela vägen. Jag tror absolut på guld, avrundar Mini som tror på en 8–2 seger ikväll.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.