Inför matchen mot Endre med Tova Eriksson

10/11-2012.
Match hemma mot KAIS Mora. När Elin Tjärnström gjorde 6–2 i den matchen, så var det IKSUs 2 000:e mål i högsta serien. Idag när IKSU möter Endre hemma, kan mål nummer 3 000 komma.
– Jag tror att Amanda (Delgado Johansson) gör mål 3 000, säger Tova Eriksson som gör sin första säsong i SSL.tovaeriksson

Centern som även kan spela högerforward har hittills den första säsongen i högsta ligan gjort sex mål och spelat fram till åtta, fjorton poäng på 19 matcher. Bra poängskörd för Tova som i allsvenskan noterades för 17 (10 + 7), 32 (15 + 17) och 33 (13 + 20) med RIG.

– Det har varit en rolig säsong som har inneburit en stor omställning från Allsvenskan. Men jag är nöjd med den hittills och ser fram emot slutspelet, säger Västeråsfostrade Tova.

# Framförallt, vad har varit den största omställningen?
– Högre tempo och man får inte en meter gratis.

Efter jul har IKSU fått upp farten och fram till dagens match har man radat upp vinster. 55 mål på sju matcher och bara 19 insläppta. Imponerande siffror som har givit 21 poäng. Frågan är, vad har IKSU gjort bra på slutet?

– Jag tycker verkligen att vi har spelat som ett lag och gjort det hårda jobbet i defensiven ordentligt, säger Tova Eriksson som tror att det kommer att krävas hårt jobb och tålamod mot Endre. Träningsveckan har varit bra och det är en bra känsla som IKSU tar med sig in i matchen.

Vi kommer där in på om Tova Eriksson har någon annan talang som vi inte känner till.
– Jag spelade fotboll fram till gymnasiet, men sen valde jag att endast fokusera på innebandyn.

# Är det något som du har tagit med dig till innebandyn?
– Oj svårt att säga, det har jag förmodligen gjort på något sätt. Men det är inget jag kommer på så här rakt av.

# Om vi kollar utanför idrotten, som tar upp stor del av din tid, har du någon hobby?
– När det finns tid gillar jag att åka till fjällen och åka utför. Annars umgås med vänner och familj.

# Är det någon mer i laget som gillar att åka utför?
– Jag vet att det är några fler, säger Tova och vi får fram att Alice Granstedt och Isa Jonsson är några av dem. Som upplagt för ett IKSU-race i Hemavan.

# Om vi kollar på laget, vad skulle du säga är iksus styrka?
– Att hela laget har stark vilja och mycket kämpar-glöd. Jag tror att Iksus största styrka är att man är en lagmaskin, med spelare med olika spetskvaliteter. Vem som helst kan kliva fram och avgöra i en viktig match.

Vi avrundar med att fråga vem som vinner RIG-matchen mellan henne och Moa Svanström?
– Jag!

Anders Andersson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.