Iksu elit inför Rönnby borta

ewibron
Imorgon väntar ett klassiskt möte när IKSU åker till Västerås för att spela emot Rönnby. Ett Rönnby som faktiskt har plusstatistik på IKSU vad gäller SM-finalerna som lagen har mött varandra i, 1–3 i matcher där. Kollar vi däremot på de senaste fem säsongerna i grundserien, då vinner IKSU på knockout.

Åtta matcher har Umeå-laget vunnit, ett möte har slutat oavgjort och en match har Västeråsklubben vunnit (senaste mötet i Umeå, 5–8). Senaste matchen i Västerås och just matcharenan, Bombardier Arena, vann IKSU med förkrossande 0–8. Amanda Delgado Johansson och Alice Granstedt hade målfest, ”DJ” gjorde två mål och Alice tre, Sofie Joelsson och Johanna Hultgren varsitt.

Orangearapporter snackade efter matchen hemma mot Karlstad med Emelie Wibron som inför den här säsongen har tagit över kaptensbindeln från Frida Norström. Ett bra val av kapten, Emelie har verkligen ett stort IKSU-hjärta.

– Det är som du säger, en ära att bli lagkapten i IKSU.

# Vad tror du att du kommer kunna bidrag med som lagkapten?

– Framförallt visa vägen för dem andra, både för de som kommer som nya och de som har varit med ett tag. Både på plan och vid sidan av, sedan att försöka att vi som lag ska bli så bra som möjligt.

# Har du något mål, det här vill jag bli bättre på?

– Det finns alltid detaljer att slipa på, just nu tycker jag väl att det är kul när vi lyckas få så bra rull på bollen/lir, som vi fick i vår femma idag (läs förr förra söndagen). Då är matcherna som roligast att spela.
– Sen har vi jobbat mycket på att hamna rätt i pressen och vinna bollar högt. Där tycker jag också att det går i rätt riktning hela tiden. De flesta grejerna som jag jobbar på, gör vi tillsammans med hela femman och vi funderar på vad vi kan utveckla och så, berättar Emelie Wibron.

ewibron2

Emelie tycker vidare att matchen mot Karlstad var den bästa hittills den här säsongen, att det var ett steg i rätt riktning.
– Vi brukar ha ganska tuffa matcher mot Karlstad, även om vi hade några dippar så höll vi hög nivå i matchen under större delar av den, säger Emelie Wibron.

# Vad går det att ta med sig förutom målen och segern?

– Vi var bättre i försvarsspelet, om man ska kalla det, i pressen idag (förr förra söndagen) och vann mycket bollar högt och mycket andrabollar efter att vi hade avslutat anfallen. Dem bitarna gjorde att vi fick ha mycket boll och kunde göra flera mål framåt, säger centern.

När vi pratar om inledningen på säsongen så tycker hon att man blir bättre och bättre allteftersom veckorna går.

– Jag tycker att vi blir bättre och bättre för varje vecka, försäsongsmatcherna som vi spelade i Idre, där fick vi inte riktigt ut det vi ville i spelet, vi fick med oss en del saker att jobba på.
– Det tycker jag verkligen att vi har gjort, vi har fått resultat och matchen mot Örnsköldsvik var ett steg i rätt riktning. Den här (Karlstad) ett till steg.
– Vi blir bättre hela tiden, jag tror vi kan ännu mer.

# Hur upplever du gruppen som sådan?
Den är fantastisk bra, jag tycker att vi har potentialen att vara hur bra som helst, sen krävs det ännu mer hårt jobb för att vi ska bli riktigt så bra som jag tror vi kan bli.

# Personligen, hur är känslorna?

– Helt ok, jag är varken missnöjd eller lyrisk, utan nöjd, inte mycket mer. Jag tror att jag också kan lite mer, avrundar Emelie Wibron.

Anders Andersson

Vi noterar:

– Tilde Hållstam, skadan som hon åtdrog sig i slutet av matchen mot Karlstad visade sig vara korsbandsskada och ett ledband som är uttänjt. Därmed är hennes säsong slut, redan nu. Oerhört tråkigt, men 16-åriga, talangen, kommer att komma tillbaka än starkare till nästa säsong. Det tvivlar inte undertecknad på.

– Alice Granstedt (käk-opererad), Emelie Engström, Isa Jonsson, saknas.

– Rönnby har inte vunnit en hemmamatch mot IKSU på de fem senaste säsongerna, i grundserien. Man vann visserligen i slutspelet, semifinalserien 2014/2015. 3–1 i match ett. I grundserien har mötena i Västerås slutat; 0–8 (17/18), 5–7 (16/17), 3–5 (15/16), 4–4 (14/15) och 1–4 (13/14).

– Matchen TV-sänds, Eurosport, med matchstart 19:15, sändningsstart 19:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.