Iksu Elit: Inför matchen mot Jönköping med Jonna Stenvall

Backen Jonna Stenvall är ny inför säsongen från riksinnebandygymnasiet.
19–åringen kommer ursprungligen från Jönköping och har Östra Sportklubb som moderklubb.
Där av är det extra pirrigt idag när Jönköping väntar hemma (15:00, Iksu sportcenter).

– Lite nervöst är det eftersom jag känner många av dem i laget och har spelat med några av dem. Men jag är laddad och ser fram emot matchen, säger Jonna Stenvall som visar sig ha koll på att ABBA-Agnetha Fältskog kommer ifrån Jönköping och hon håller givetvis på HV71 i ishockeyn.

Iksu Elit har fått en flygande start på säsongen med tre stora vinster, 1­–13 i premiären borta mot nykomlingen Örnsköldsvik, 10–1 hemma mot Karlstad och senast 5–14 borta mot Rönnby. 37–7. En imponerande siffra.
Jonna upplever att hon har fått en relativ bra start på debutsäsongen i SSL och att laget har gått riktigt bra.
– Självklart vill man alltid lite till och vill visa lite mer, men förhoppningsvis kommer det. Lagmässigt har vi gått bra, och riktigt bra målmässigt.
– Vi har varit väldigt effektiva och redan hunnit göra 37 mål. Men trots det har vi mer att visa och utveckla ytterligare.

I den senaste matchen mot Rönnby, TV-matchen, noterades Jonna Stenvall för sin första SSL-poäng när hon passade fram Oona Kauppi 0–1 mål.
– Det är alltid kul att göra poäng och för mig som back tycker jag det är kul att bidra framåt i anfallszon, jag vill vara delaktig över hela banan, säger Jonna.

# Vad är dina styrkor som spelare och vad vill du utveckla under din första säsong i SSL?
– Jag har en bra spelförståelse och är ganska allround. Jag vill fortsätta utveckla mitt skott och min offensiv under säsongen.

Jonna kommer som sagt ifrån riksinnebandygymnasiet och vi undrar där vad hon tar med sig från de tre åren på RIG?
– Det var en svår fråga, det är så mycket som man lärt sig under de tre åren Men något som sticker ut och som jag bär med mig är att man skapar sin egen lycka. Det sa min gamla tränare ofta, säger 19–åringen och undertecknad kan bara hålla med, det ligger något i det, jag själv försöker att skapa något bra med den här sidan och det ger en lycka.

Vi kommer där in på moderklubben Östra SK och jag gav Jonna chansen att lyfta Östra SK, vad den föreningen gör bra.
– Jag hade en väldigt bra tid i Östra och de har verkligen varit en bidragande faktor till att jag idag får tillhöra IKSU.
– Vi hade ett framgångsrikt ungdomslag när jag var yngre, där tränarna hade ett bra driv och ville hjälpa oss till att bli bra innebandyspelare och redan då skapa en vinnarkultur. Östra har en bra ungdomsverksamhet som skapar möjligheter för framtida innebandyspelare.

Fina ord, sträck på er Östra SK.
Jonna Stenvall glömmer inte sina rötter i första taget.
Vackert så. Och den 17 november kanske hon befinner sig på läktaren i Skellefteå Kraft Arena när HV71 gästar guldstaden, den möjligheten finns. Har vi ett Alice Granstedt vs Jonna Stenvall då?!

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.