Iksu Elit: Koll med Amanda Collin i Sirius

Ikväll väntar Uppsala-laget Sirius hemma för Iksu elit.
Orangearapporter har snackat med Amanda Collin, som valde att gå till Sirius ifrån Iksu inför den här säsongen.

# Kollar vi på tabellen så har ni fått en väldigt tuff start på säsongen med fem förluster och 7-27 i målkvot. Vad har saknats för att få poäng i matcherna?– Ja, det stämmer. En enkel förklaring är att vi gjort alldeles för lite mål. Vi har stundtals spelat väldigt bra, ägt mycket av spelet i matcherna samt kommit till många bra lägen men vi har haft lite problem att vara effektiva och sätta våra chanser.

# Vad tar ni med er till matchen?

– De positiva delarna från tidigare matcher, när vi har satt försvarsspelet precis som vi ska och kan jobba därifrån. Vi tar även med oss det vi pratat om att skjuta mer, sätta våra lägen och vara mer effektiva.

# Vad har du tagit med dig personligen från Iksu?

– Enormt mycket, på alla plan. Många bitar i spelet, stora som små detaljer, fysiska och mentala delar men framförallt en massa glädje. Det är en speciell kultur i iksu som är väldigt unik och otroligt lärorik.

# Förstår. Hur blir det då att återvända som motståndare?

– Lite speciellt såklart men det ska bli roligt. När det är match är det match och då ligger all fokus på laget och att vinna, då spelar det ingen roll vilka som står som motståndare. Kramas får man göra efteråt.

# Vad ska vi tro på för matchkaraktär?

– Svårt att säga men jag tror iksu kommer ha mycket bollinnehav och vi kommer att få försvara en hel del. Om vi ligger rätt i försvaret kommer vi kunna gå stenhårt i kontringar när vi får läge.

# Hur tycker du att det har gått för Frida Lundberg (också tidigare IKSU)?

– Jag tycker det har gått bra. Hon har den här säsongen blivit uppflyttad från back till forward och det tycker jag har varit spännande och roligt att se. Hon har ett vasst skott, är väldigt duktig på att utmana och skapa målchanser samt är en aggressiv spelare.

18:30 är det avslag i IKSU Sport center.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.