Backen Ellinor Berling är inne på sin andra säsong i IKSU.
Hon upplever att de bästa förutsättningarna finns i klubben.

– Jag känner själv att jag har utvecklats mycket som innebandyspelare och det är ingen lögn att IKSU har dem bästa förutsättningarna, säger Ellinor som även har spelat i SSL för FB Uppsala (numera Sirius) och KAIS Mora.

Ellinor Berling kom till IKSU från FBC Uppsala inför förra säsongen. 22–åringen hade då varit med och vunnit SM-Guld med KAIS Mora säsongen 2014/2015. En säsong där IKSU åkte i semifinalen mot Rönnby.
Hon har hittills inget att klaga på i IKSU.

– Championscup-guld och SM-Guld, det skulle väl vara skadan förra året, som inte var så kul, men sådan är idrotten, säger Ellinor Berling och hoppas att lagkamraten Tilde Hållstam rehab går fort.

– Så hon kan vara tillbaka snart. Jag skulle säga att hon har tagit skadan bra, visst det är aldrig kul när man blir skadad. Men hon är nere på träningarna, hon är glad, och kör på i gymmet med fystränaren Ida Bentzer. Snart väntar operation. Tilde gör det bästa av situationen och det är inspirerande att se.

När vi snackar så sitter vi i den stora nya hallen på ön, efter matchen mot Endre. En match där hemmalaget inledde bäst och skaffade sig en 2–0 ledning tidigt i den andra perioden. En period där IKSU kom att komma ikapp och gå ifrån till 2–5. Ett styrkebesked.

– Det kändes som Endre hade mer fart under fötterna och var starkare i närkamperna och ville mer i den första perioden, dem inledde väldigt bra. I pausen pratade vi om att vi var tvungna att höja oss. Jag tycker att vi gjorde det i den andra perioden och vi var det bättre laget, säger 22–åringen och fortsätter:
– Jag skulle säga att vi punkterade matchen i den andra perioden, i den tredje dippade vi lite till, Endra matade på och ville hela tiden fram. De gjorde en bra insats, men vi är väldigt nöjda med tre poäng.

– Det är ett styrkebesked då motståndarna började mycket bättre än oss och att vi kunde gå in och ändra på det, men det är dumt att det behövs.

Hur upplevde Ellinor sin egen insats i matchen?

– Jag skulle inte säga att det var en av mina bästa matcher, men heller ingen av mina sämre. Klart godkänt, jag tycker att jag gör det jag förväntas göra. Ingen märkvärdigt och inga stora misstag, överlag är jag nöjd, säger backen om insatsen i matchen som gav henne ett mål.

Ikväll väntar IBK Dalen.
Ett motstånd som till den här säsongen har blivit bättre och har tagit ett kliv. På de inledande tio matcherna har man fyra vinster efter ordinarie tid, en sudden-vinst, en oavgjord och fyra förluster.

– Det gäller att vi går in med rätt inställning från start.
– Man får aldrig underskatta något lag i SSL, alla lagen är med i SSL av en anledning att de är bra lag, säger Ellinor Berling. Hon menar på att det gäller att se upp med kontringar ikväll.

– Dalen är ett kontringsglada och väldigt bra på att försvara sin planhalva. Det gäller att vi vågar gå in i obekväma ytor. Sen får vi hålla koll på tredje gubbe högt, så att vi inte bjuder på billiga och onödiga kontringar. De är snabba och duktiga på att kontra när vi gör misstag.

När vi pratar om säsongen hittills så tycker hon att den har gått över förväntan.
– Jag kunde inte på förhand tro att vi skulle göra så många mål som vi har gjort, (107) eller att det skulle gå så bra. Nu gäller det att fortsätta mata på, för det är ändå i mars-april som det händer. Det är då man ska vara som bäst.

I matchen innan Endre, den hemma mot Täby där IKSU verkligen malde över Stockholmslaget och bjöd de 850 åskådarna på dröminnebandy, upplevde Ellinor att man inte tänkte så mycket.

– Allting gick på automatik, vi bara körde och tänkte inte så mycket, vi klagade heller inte och det gick bra i den matchen.

Just den matchen och KAIS Mora borta är två av de bästa insatserna hittills enligt Ellinor.

– I matchen mot Mora visade vi att vi är starka när vi vände 2–0 underläget och gick ifrån. På slutet släppte vi in skitmål, annars hade det varit en stabil seger. Den tillsammans med Täby har varit våra bästa insatser hittills på olika sätt.

Är det någon i årets IKSU som har stuckit ut, fråga vi oss?

– Hela laget skulle jag säga, Veera och Oona Kauppi kom hit till Sverige, nytt lag, nytt land, ny stad. De har gått in och levererat match efter match. Alla nya spelarna, många nya som inte har spelat i SSL tidigare har bara gått in och det har inte synts på dem. Det är många som har slutat, men det tycker jag inte har synts heller.

– Joelsson (Sofia) och Empa (Emelie Wibron) 6 + 1 och 4 + 4 i matchen mot Täby, bara det är wow. Alla individer tillsammans, det är en maskin som är häftig att se, hela laget är bra, tycker Ellinor Berling.

107–31 på de inledande tio matcherna är som sagt riktigt bra. Hur ska IBK Dalen få stopp på den orangea maskinen ikväll? Det återstår att se. Men det kommer att bli tufft.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.