För två veckor sedan gjorde Myra Aggestål a-landslagsdebut i EFT i Schweiz.
Efter matchen mot Endre borta i söndags snackade orangearapporter med spelaren som har Umeå IK som moderklubb.

– Det var jättehäftigt och ett kvitto på att man gör något bra, säger Myra Aggestål som tycker att det var ett annat tempo och innebandy internationellt.
– Det var roligt att få följa med få lärdom av hur det a-landslagsverksamheten fungerar.

Att det förutom Myra fanns med fyra andra IKSU-spelare i landslaget gjorde det lättare.
– Det är en trygghet i sig, att de var med, det gjorde det lättare att känna sig säker och våga ta för sig även i landslaget, säger Myra Aggestål.

Vi kom tidigt in på vad hon har utvecklat på de fyra säsongerna (den fjärde nu).
– Jag tror att jag har utvecklat mycket, nästan allt både som person och innebandyspelare. Jag trivs jättebra i Umeå och IKSU. Just nu kan jag inte se någon annan förening som kan göra att min utveckling eller mig bättre. Helheten är bra.

– Jag har trivts i laget alla säsonger och har vågat ta steg som person, tagit för mig mer. Varje säsong har vi haft en trupp som velat mer och vilja bli bättre och det har utvecklat mig, jag har hela tiden haft viljan att vilja mer och bli bättre. Det har hjälpt mig i min utveckling.

# Vad skulle du säga är dina styrkor på din position? (Center).

– Jag skulle vilja säga att jag är en ganska bolltrygg och har en bra spelförståelse. Jag kan lösa många situationer med min spelförståelse, säger Myra Aggestål.

På de inledande fyra säsongerna har det poängmässigt i seriespelet blivit sex mål, 15 assist, 21 poäng på 72 SSL-matcher. Hon har bara noterats för sex utvisningsminuter.

# Vad skulle du säga är styrkan i årets trupp?

– Alla spelarna vill mer, det känns även som vi har många som kan avgöra. Tidigare säsonger har vi kanske haft några som har gjort alla målen. I år är det många fler som kan avgöra, det är en otrolig styrka, tror Myra.

# Vad ska vi tro om matchen mot Dalen?

– Det kommer att bli en rolig match och det känns som att Dalen har tagit steg den här säsongen. Mycket nytt och många unga hungriga spelare, dem är på gång. Så jag hoppas att dem kommer att göra en bra match mot oss, så att vi får kämpa och göra en bra match, säger Myra Aggestål som i den senaste matchen i serien mot Endre fick lira i Visby-lagets vita bortamatchtröja.

– Det var väl egentligen tur i oturen att det bara var min väska som inte kom hit (när laget landade på lördagskvällen). Men det gick att lösa på ett smidigt sätt, jag är tacksam över det, säger Myra och fortsätter.
– Jag checkade in allt, necessär, skor, kläder, matchkläder.
I själva matchen gick det väldigt bra och undertecknad förde statistik över tekningarna. Där var Myra felfri och vann alla sex som hon ställdes inför. Ett bra facit.

– Det känns som det har gått bra nu ett tag på slutet. Det är roligt och det är sådana småsaker som kan vara viktiga i slutändan, säger 20-åringen.

# Hur var matchen mot Endre?

– Vi är väldigt starka när vi gör bra saker. Idag (läs söndag). Räckte det med att vi gjorde en bra bra andraperiod. I den första och tredje har vi saker vi vill förbättra. I år, men även förra säsongen så har det räckt långt om vi har gjort det vi ska i en period. Men självklart är vi inte nöjda med matchen som helhet.
– Vi vill kunna prestera en hel match, men Endre gjorde en bra match och mycket rätt. Men vi var bra i den andra och kunde vinna.

Vad vet vi inte om Myra Aggestål?

– Jag började spela innebandy med killar. Därför har jag Umeå IK som moderklubb, det fanns inte riktigt något tjejlag i närheten. Jag tror att det har en stor del i att jag är där jag är idag. Det gav mig mycket, även om jag bara spelade två säsonger med killar. Det var helrätt för mig, berättar Myra.

Myra höll även på med fotboll från sju år ålder tills hon var 14–15, då valde hon att satsa på innebandyn och det tog henne till a-landslaget.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.