Målvakten Lovisa Hedin är på väg tillbaka på allvar.
I söndags stod hon borta mot Warberg och svarade för en fin insats.
Norbergs-tjejen drabbades av en överbelastningsskada i höger knä förra säsongen. En skada som spred sig till de båda knäna och blev värre med tiden.

– Det dröjde ända till juni (i år) tills jag fick rätt hjälp, berättar Lovisa Hedin för orangerapporter och fortsätter:

– I början när vi inte visste vad det var så tränade jag mest överkropp och cyklade, men till slut kunde jag inte ens göra det. Så var det ungefär fram tills april. Under tiden så ökade vi på med styrka och framför allt fokus på att stärka upp musklerna runt rumpan/höften.
– Jag började sedan köra stakintervaller och en tyngre styrka.

Innan skadebekymret hann hon med att göra SSL-debut hemma mot Telge. I början på den här säsongen spelade Lovisa fem matcher med Ungdom i allsvenskan, innan det blev match med Elit, hemma mot Sirius.
Och nu i helgen som gick, bortamatchen mot Warberg. Hennes tredje SSL-match.

– Det har verkligen varit hemskt att sitta på läktaren och kollat på, nu känner jag mig redo att få spela igen. Jag hade en mycket bra tid innan jag skrev på för Iksu, så det har varit tungt att sitta på sidan.

# Hur upplevde du matchen i Varberg mot Warberg?

– Jag tycker att Warberg stod upp bra och var duktiga. Vi var slarviga med både passningar och sista passningen till avslut. Det blev verkligen en match av det hela, den var rolig och spela och det var aldrig säkert att vi skulle göra mål, säger Lovisa Hedin som tycker att Warberg bjöd upp till spel.

# Hur nöjd är du med din egna insats?

– Ganska nöjd, deras andra mål, mellan benen skulle jag ha tagit, men överlag var jag nöjd.
– Det gäller att visa upp sig när man väl får chansen.

Tränaren Lasse Bergström som tycker att hon har varit bra på träningarna innan matchen, var nöjd med hennes insats i matchen.

– Hon är på väg tillbaka från diverse skadebekymmer och spelade bra. I förhållande till hur många målchanser som dem skapade, så var dem vassa, hon fick komma upp stort några gånger i alla perioderna, säger Lasse Bergström och backen Louisa Turton fyllde i:
– Hon var väldigt stabil och bra. Det var kul att hon fick kliva in och göra en så pass bra match. Hon svarade för många fina räddningar och fick visa prov på sina utkast.

Vad tar då Lovisa tar med sig från sin andra SSL-matchen den här säsongen?
– Mitt lugn och att jag hade ett bra fokus, nu är det bara att kämpa på.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.