Förra säsongen blev det fem mål för backen Louisa Turton under grundserien.
I söndags när IKSU mötte Warberg följde Sundsvalls-tjejen upp målet i derbyt mot IBK Dalen med att göra ytterligare två mål. Därmed gick hon upp på fyra mål den här säsongen.

– Hon har lite självförtroende och vågar skjuta när det är läge, hon värderar bra där. Det är kul att se, sade tränaren Lasse Bergström efter matchen.

Louisa Turton är inne på sin tredje säsong i IKSU och orangearapporter har kollat upp statistiken på alla IKSU-spelarna och bokfört det i excel. Där har vi fört upp hur många poäng dem har gjort i de matcherna de har spelat, match för match och har då kunnat räknat ut hur många vinster, oavgjorda och förluster som dem har. Vad gäller Turton så har hon bara gått mållös från ett derbyt mot IBK Dalen, 7 februari i år.
Ett hemmaderby som IKSU vann med 6–1. I övrigt så har det blivit mål.
Totalt fyra mål och en framspelning på fem derbyfighter i grundserien.

– Det känns kul, men jag har släppt målfokuset, vi hade bra stäm i femman idag (läs söndag), (Cornelia Fjellstedt, Louisa Turton, Maja Viström, Myra Aggestål och Amanda Delgado Johansson) och emot IBK Dalen. Då kan man hitta rätt någon gång, säger Louisa Turton.

# Om du får berätta om målen och målgesterna?

– Första målet var rätt så likt det jag gjorde mot IBK Dalen, jag kom över och vi hade tryckt ner dem ganska djupt, jag kom över deras box och fick en bra passning ifrån Cornelia och klappade till direkt. Målvakten hann ej över. Det blev en spontan målgest. Kul att visa att man är glad när man gör mål.
– Vid det andra målet fick jag den i fickan och tänkte att varför inte, jag tog in den i hooken och hittade första stolpen, säger Louisa Turton.

De andra i formationen stod för ytterligare två mål i matchen. Maja Viström fram till 0–2 (Myra Aggestål) och Amanda Delgado Johansson till 2–5 (Maja Viström).

Nu under veckan har laget genomfört lite olika tester och där hade Louisa styrka-testerna som ”favorit”.

– Om jag ska vara ärlig så har jag ingen favorit, men någonstans är väl styrkan den. Där brukar jag gå in och vilja gå i bräschen. Snabbheten och beepen är inte roliga, men det ska göras, berättar ”LT” som berömmer fystränaren Ida Bentzer.

– Ida är jättebra, det är väldigt individanpassad. Där har man konstant dialog hur det känns i kroppen och träningen är upplagt på ett bra sätt. Väldigt varierande.
– Peppar, peppar, ta i trä, vi har varit väldigt skadefria och jobbat på bra med både prehab och rehab.

Vi pratade också om att man hade haft tre matcher på kort tid. Endre borta den 25 november, derbyt mot IBK Dalen hemma den 29:e november och Warberg borta 2 december.

– Jag skulle ljuga om jag sa att man inte var 100 procent fräsch, man får lite ont i kroppen. Men vi har så pass bra stäm i laget och roligt. Det gör allting lite lättare. Vi är alltid sugna på att vinna matcher, göra nya poäng och nya mål.
– Men nu går vi in i lugnare period då vi befinner oss på hemmaplan fram tills årsskiftet. Innan Gävle och champions cup.

Avslutningsvis kom vi in på undertecknad som i matchen mot Warberg var med och hjälpte till på bänken.
– Jag såg att du lyckades springa in i båset och hängde.
– All hjälp som vi kan få är bra, det är guld värd, avrundar Louisa Turton.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.