Snack med Malgorzata Kulczycka

Polska försvararen Malgorzata Kulczycka är inne på sin tredje säsong med IKSU, sjunde totalt i Svenska Superligan (fyra innan med Endre IF). Totalt sett har det blivit tio mål, 28 framspelningar, 38 poäng på 63 grundspelsmatcher med IKSU. I slutspelet har hon två mål och fyra pass på 15 matcher, sex poäng.

Vi kom in på styrkan i årets trupp och vad som gör årets IKSU så starka.
– Alla spelarna i laget är hungriga efter framgångar, vi vill hela tiden utvecklas och vi triggar igång varandra. Det tuffaste motståndet är på träningarna, vi blir starka när det kommer till match, säger Malgorzata Kulczycka.

De nya spelarna har tagit för sig och gjort det på ett bra sätt. Veera Kauppi 22 mål och 13 pass, 35 poäng på tolv matcher, tvillingsystern Oona Kauppi, 12 mål och åtta framspelningar, 20 poäng på lika många matcher, Jonna Stenvall, två mål och sex pass, åtta poäng på tolv matcher, Sandra Svärd, ett mål, tre pass, fyra poäng också tolv matcher. Förstås också Tilde Hållstam, innan skadan, fem mål och en framspelning.

– Alla de nya spelarna har gjort det bra och det är roligt att se. Förhoppningsvis har vi andra som har varit med längre, hjälpt dem att lättare komma in i laget. Det är duktiga spelare och bra personer som har kommit till IKSU, det är vi alla glada för, säger Malgorzata Kulczycka.

# Hur upplevde du matchen på ön mot Endre?

– Det var tredje gången som jag kom hit med IKSU, för varje gång har det blivit mindre känslosamt. Men det var en spännande och rolig match och spela.

Fystränaren Ida Bentzer spelar en stor roll i IKSU och undertecknad har frågat spelarna om vad de tycker gör henne till en så bra fystränare. Malgorzata Kulczycka fick givetvis den frågan också och hade bara positiva ord och beskriva Ida på.

– Hon är kunnig, lätt att prata med och det är nycklar till att man har så bra kontakt med henne. Hon är väldigt tillgänglig för oss spelare, om vi har några bekymmer eller frågor kring fysen eller småskador. Det är väldigt lätt att ta kontakten med Ida, hon ställer alltid upp för oss. Sedan är hon en härlig person, avrundar Malgorzata Kulczycka.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.