Inför IKSU-Pixbo: motståndarkoll med Alicia Fylke

Pixbofostrade forwarden Alicia Fylke är inne på sin åttonde säsong i SSL med moderklubben Pixbo (över 17-18 säsonger i Pixbo totalt).

Bara det är värt en applåd, i en idrottsvärld där många har varit i många klubbar innan de lägger av. Det är något som värmer undertecknads idrottshjärta. 25-åringen har hittills hunnit upp i 150 matcher, 95 mål, 56 framspelningar, 151 poäng under sina säsonger i SSL.

Vi började med att fråga om hur hon har upplevt säsongen hittills personligen och för laget?

– Personligen upplever jag att det varit lite trögt i början med spelet men jag tror det beror på att vi bytte om lite i femman och spelade med olika ganska ofta. Då fick vi inte spela ihop oss riktigt, men de senaste matcherna har vi kunnat spela ihop oss och det känns riktigt bra, då kan man lita mer på varandra. Då känns spelet allt bättre, personligen.
 
– Starten för laget känns riktigt bra, vi har gjort många bra matcher och har känts väldigt stabila och vi har gjort det vi ska. Det som känns absolut bäst är att vi har tre femmor som vi kör stenhårt på och där alla har levererat. Det hade vi även säsongen när vi vann SM-guldet (2015/2016), så det känns bra att vi i år har hittat dit igen. Första delen av säsongen känns bra och det ska bli en riktigt rolig match att få spela nu, innan vi går på lite julledighet.

Pixbo har som IKSU fått en bra start på säsongen och har bara tappat en poäng.Hemma mot Täby i premiären, en match som man vann med 4–3 (1–1, 1–2, 1–0, 1–0) efter förlängning. Eliska Krupnova som leder den interna poängligan klev fram och avgjorde den matchen. Eliska har på de tolv första matcherna producerat tretton mål och elva framspelningar, 24 poäng. Att jämföra med tio mål och nio framspelningar på 26 matcher förra säsongen.
KAIS Mora besegrade man hemma den 25:e november med 4–2, efter att legat under med 1–2. Det är en match som Alicia tycker att man presterade bra innebandy i.

– Jag tycker den bästa matchen vi har spelat, är den mot Mora. Då gjorde vi exakt det vi hade gått igenom och fullföljde vår matchplan hela matchen. Vi visste innan att det skulle bli en tuff match, men om alla gick in och visade och bidrog oavsett om man spelade eller inte, då skulle vi vinna.

– Det var en riktigt rolig match på alla sätt och vis, men speciellt för att vi gjorde precis vad vi hade sagt att vi skulle göra i det defensiva som anfallsspelet och det mesta satte, säger forwarden som är som sagt inne på sin åttonde säsong i SSL med moderklubben. 

Något som värmer undertecknads klubb/idrottshjärta, i en värld där klubbhjärtat har fått stå vid sidan av för möjligheten att vinna titlar som SM-guld eller vad som idrottaren i frågan vill vinna.

# Vad har du tagit med dig in i den här säsongen från de tidigare sju?

– Jag skulle aldrig byta bort Pixbo för att lättare vinna ett SM-guld. Det största jag kunde göra, är att vinna med mitt lag som jag alltid har spelat i och för mig så tror jag stenhårt på mitt lag och behöver inte byta för att vinna.Jag vet att mitt lag är så pass bra att vi är ett av dem lagen som är med och krigar för en plats i SM-finalen.

– Man tar självklart med sig rutin efter ha spelat såpass många säsonger med Pixbo och vi har krigat oss igenom säsonger för att vinna och det kommer man långt på. Jag tar med mig rutinen och vetskapen om hur bra vi är och att vi tar jobbet vi tar för varandra. Och hur kul det är att vinna ett SM-guld och hur mycket jag vill göra det igen.

Pixbos största supporter, Kristoffer ”Krille” Schutz, en arkivbild som undertecknad tog våren 2017.

Helrätt. Plus att ni verkligen har en stor trogen supporter i Kristoffer ”Krille” Schutz , det ska man inte glömma bort, hatten av för honom.
Vad skulle du säga är dina styrkor som spelare?

– Nej han får man absolut inte glömma bort, han gör grymt mycket för oss och det betyder mycket att han är på varje match.

– Mina styrkor skulle jag säga är att jag är snabb, är inte så stor så har levt mycket på min snabbhet. Farlig framför mål när bollarna ligger löst eller kastas in samt rutin och ett lugn när det behövs.

Vi ska inte glömma borta att det har varit många tuffa och härliga matcher genom åren mellan IKSU och Pixbo. De två senaste säsongerna när det har slutat i SM-guld för IKSU så har Pixbo varit motståndet i semifinalerna som har gått till förlängningar och straffar.

# Om vi pratar om Pixbos styrkor som lag i år, vilka är dem?

– Ja, det blir alltid roliga och spännande matcher. Helt klart är vår styrka som lag att vi alltid krigar i alla matcher för varandra oavsett om vi leder eller ligger under. Vi lägger aldrig av och vi har tre femmor som levererar och har ingen klar första, andra eller tredje utan att alla i laget kan göra poäng.Det ser jag som en stor styrka hos oss.

# Vad ska vi tro på för matchbild imorgon?

– Jag tror det kommer att bli en tuff match med mycket fart, närkamper och två lag som vill spela snabb innebandy och mycket avslut. Det kommer att bli enväldigt rolig match att se och spela!

# Vad är det då som Iksu gör bra som motståndare?

– Dem är lika som oss, som jag skrev på förra frågan, så är vi två lika lag som spelar med mycket fart och gillar att ha boll, tuffa närkamper och sliter för alla mål. Vi är lika i spelsättet och det är ju svårt att möta sig själva.

# Två lag helt enkelt, laget framför individen. En fin styrka. Men om vi måste plocka fram några spelare som sticker ut i Pixbo, vilka skulle du då ta fram bland dina lagkamrater?

– Oj, svårt att ta fram någon, jag vill ta fram allihopa men några som jag tycker ha gjort det väldigt bra denna delen av säsongen och som sticker ut är Isabell Krantz, Ida Sundberg, Caroline Adelöw och Eliska Krupnova.

14:30 IKSU Sportcenter.
En seriefinalen som du inte vill missa.


Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.