Emelie Engström målskytt direkt

Det räckte med ett byte så var Emelie Engström målskytt i Champions Cup. Skellefteåfostrade forwarden nöp till direkt efter att ”DJ” hittade henne.

– Jag försökte springa mycket och så kom DJ med bra fart och släppte en väldigt bra passning. Då försökte jag bara bryta in på mål och trycka in den, säger Emelie om målet som betydde 3–8 i matchen. Hon kom också att göra ytterligare ett mål, då passade Cornelia Fjellstedt fram till det.

# Hur upplevde du annars matchen?

– Jag tycker att vi gör en halvbra match, visst vi gör ändå elva mål. Men vi släpper till många farliga spelvändningar som vi kan förhindra. En halvbra match tycker jag.

# Hade du fått några instruktioner innan du hoppade in i tredje perioden?


– Det var egentligen bara att gå ut och köra och ha det kul. Spela enkelt, säger Emelie Engström som var lite i chock efter första målet.
– Men det var kul.

Imorgon väntar tjeckiska Vitkovice som slog ut finska mästarna SB-Pro Nurmijarvi i den semifinalen efter sudden death, 4–5.

– Det kommer att bli en tuff match, det vet vi, men det gäller att vi är på topp för att vinna.
– Spelar vi vårt spel och bara kör så ska det gå vägen, tror Emelie.

# Vad går det att ta med sig till finalen?

– Vi gör ändå elva mål framåt och det är en styrka i sig. Vi är otroligt bra i anfallszon. Sen kan vi ligga lite närmare och förhindra spelvändningarna, så kommer det att gå bra.

Apropå förberedelserna inför Champions Cup så finns det inget att klaga på.

– Vi åkte iväg nyårsdagen och har förberett oss inför matcherna, mat, vatten och mycket sömn.

16:00 imorgon spelas finalen.
Skulle IKSU vinna så blir man historiska med sex Champions Cup titlar. Så det är inte bara en vinst som står på spel, utan chansen att bli historiska även på den internationella innebandyscenen. Förra året var man först till sex SM-guld.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.