Grattis, Emelie, till landslagsplatsen!

Snacka om drömfödelsedagspresent som IKSU-målvakten Emelie Fällman fick igår. Uttagen till landslaget och VM-kvalet i Polska Gdansk i slutet av den här månaden, 30:e januari-1 februari.

Dessutom är den andra uttagna målvakten Matilda Wirthig ifrån derbykonkurrenten IBK Dalen, storslam för Västerbotten på målvaktssidan.

Orangearapporter snackade med Emelie Frisk bland annat och hon tyckte att Fällman förtjänade platsen.

– Fällman har varit målmedveten och har gjort ett grymt jobb under lång tid vilket har bidragit till att hon var mer än redo att ta ansvaret i kassen i år.
– Redan efter jul förra säsongen var hon en mur både på träning och match, bland annat i den viktiga bortavinsten mot Mora. Hon har verkligen gjort sig förtjänt av landslagsplatsen, säger Emelie Frisk som slutade efter säsongen som gick och verkligen gjorde det på topp med SM-Guldet med IKSU.

Bland nuvarande lagkamraterna i IKSU var man inte direkt överraskade.
– Jag tycker att hon är en väldigt jämn målvakt vilket gör att man känner sig trygg med henne bakom ryggen. Hon är placeringssäker och snackar bra med oss utespelarna, säger backen Malgorzata Kulczycka.

Louisa Turton fyller i med:
– Välförtjänt, riktigt stabil och har en hög lägstanivå. Driven och har haft en fantastisk utveckling.

Emelie Fällman själv var överraskad, men tycker att det ska bli kul att få chansen. Jag frågade henne vad hon trodde låg bakom att hon blev uttagen, vad hon har gjort bra under säsongen.

– Jag har tränat och slitit i ganska många år men det är väl nu jag egentligen fått visa vad det är jag egentligen går för. Så egentligen är det nog inte specifikt den här säsongen utan jobbet jag gjort tidigare säsonger som lönar sig nu, svarade hon.

Senare idag väntar semifinal i Champions Cup i Gävle och det är en match som Emelie tror kommer bli tuff men samtidigt gäller att man gör jobbet.
– Det ska bli kul att få möta internationellt motstånd och jag tror att det kan bli en tuff match där det är viktigt att vi gör jobbet ordentligt.

I motståndet, Schweiska Piranha Chur, spelar tidigare IKSU-spelaren, Corin Ruttimann .

– Ja det blir riktigt kul hon är en grym spelare som vi får se upp med.

Anders Andersson

Fotnot: Övriga IKSU-spelare som blev uttagna är Cornelia Fjellstedt, Alice Granstedt, Myra Aggestål, Emelie Wibron, Sofia Joelsson och Amanda Delgado Johansson. I kvalet möter Sverige Frankrike, Norge och Danmark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.