Lovisa Hedin fick chansen i målet

Målvakten Lovisa Hedin fick chansen och stå i semifinalen mot Schweiziska Piranha Churoch gjorde det fullt godkänt. Själv var hon inte jättenöjd, men hon tar med sig rutinen från matchen.

– Oj, det är egentligen min tredje elitmatch sedan jag kom tillbaka från skadan. Så jag tar med mig rutinen, jag är inte jättenöjd, men det är en början.

# Hur upplevde du matchen som sådan?

– Jag tycker att vi vara ganska stabila i första perioden och hade läget under kontroll, vi gjorde sex mål och släppte bara in ett.
– I den andra perioden gick det utför och vi slarvade lite grann och bollen studsade, likaså i tredje perioden. Jag tycker att vi var riktigt dåliga första minuterna i tredje och då släppte vi in två snabba mål.
– Men vi svarade för en stabil insats och vann, det är huvudsaken.

Vi kommer där in på baklängesmålen och att hon inte kunde göra så mycket på deras första mål i den första perioden. Lovisa utvecklar det hela.

– Tre av deras fem mål kom på frilägen, det är femti-femti chans. På det fjärde målet hängde jag inte riktigt med, bollen studsade in på något sätt. Det andra målet i den andra perioden fick de stå i slottet och skjuta in.
– Jag hängde inte med och LT (Louisa Turton) hann inte täcka skottet.

Lovisa har varit hemma i Norberg och firat jul och nyår och anslöt till laget på nyårsdagen. Hon tycker att man ska vara med från start i morgondagens final och orka göra tre bra perioder.
– Vi är starka, bara vi vill, säger Lovisa som berömmer Amanda Delgado Johansson.
– Vi har många bra spelare, men Amanda Delgado Johansson har varit riktigt het nu ett tag. Jag tycker hon snurrar upp och hon jobbar hem ordentligt. Det är kul att se henne.

Anders Andersson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.