Snack med Oona Kauppi

I söndagens bortamatch mot Karlstad spelade Oona Kauppi som center. Det var också första gången hon spelade på den positionen som senior.

– Jag blev överraskad när vi tränade och tränaren kom och sa att jag skulle spela center. Men det är bra för mig att se andra positioner, jag är ju van vid höger eller vänster, säger Oona Kauppi och fortsätter;

– Jag trodde att jag på planen skulle tänka på vad jag skulle göra. Men jag spelade på och det var kul att spela center. Jag hjälpte laget och förhoppningsvis ligger jag på samma nivå, nästa match.

Nästa match är imorgon lördag då Västeråslaget Rönnby väntar på hemmaplan. Centerpositionen hade hon inte spelat sedan ungdoms/junioråldern.

– Därför tror jag att det var roligt att testa på det.

Oona (19 + 12 = 31 poäng) och Veera Kauppi stod för 3 + 3 respektive 5 + 4 i matchen. Veera gick därmed upp i toppen på poängligan (29 + 21 = 50 poäng). Men Oona framhäver lagets insats i matchen mot Karlstad.

– Veera var bra idag (läs söndag), men jag tror om du frågar henne så tänker hon bara på det hon inte gjorde bra eller att hon vill göra mer mål i nästa match. Jag tror att det är en orsak till att hon är så bra, jag säger det bara i positiv mening.
– Det var bra att hon nätade, annars är jag glad över att många andra gjorde mål och att det var inte bara målskytten som gjorde det bra. Många gånger var det hela linan som gjorde det bra, säger Oona Kauppi

# Hur upplevde du annars matchen mot Karlstad?

– Vi förbättrade vårt spel under matchen. Första perioden var helt ok, i den andra blev vi lite bättre och i den tredje, säger det något om vårt spel att vi kunde göra åtta mål. Vi stoppade upp utan spelade på matchen ut.

I slutet av december vände serien för IKSU när man hemma mötte nykomlingen Örnsköldsvik. Matchen mot Karlstad var den 15 av totalt 26 och vi frågade om hur Oona Kauppi hade upplevt första tiden i SSL.

– Jag tycker att det har varit bra, men vi är inte nöjda än. Det kommer flera viktiga matcher framöver, det gäller att fortsätta det bra arbetet som vi har påbörjat.

# Vad går det att ta med sig till Rönnby från den här matchen?

– Vi var starka, en mot en spelet på mittplanen, vi blev bättre på det. Det är en sak. Sedan vår höga press var bra, motståndarna kommer att få problem med det när vi gör det rätt, säger Oona Kauppi.

Med bara tre sekunder kvar av matchen kunde Ellinor Berling sätta 3–17, hon blev framspelad av Isa Jonsson och den glädjen från alla i laget gick det inte att ta miste på.

– Det var riktigt roligt, vi vill alltid göra vårt bästa varje sekund, minut, matchen ut. De pratade om det på bänken att försöka att göra mål nummer 17 och det var därför som alla blev så glada över att dem lyckades med det, avrundar Oona Kauppi.

Anders Andersson

Tränaren Lasse Bergström om Oona Kauppi: 
Smart spelare med god mål-instinkt. Bra spelsinne och håller på att utveckla både passningskvalitet och försvarsspel. Nyfiken och tar ansvar för sin egen utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.