Bra match av Ungdom mot Falun

Orangearapporter hamnade på Ungdoms bortamatch mot allsvenskan östras topplag IBF Falun. En match som utvecklades till en jämn historia där hemmalaget till slut kunde vinna med 6–4 (1–1, 3–1, 2–2). Ingela Hansson i Falun blev stor matchvinnare med tre mål och en framspelning. Mira Sandström var tillbaka i ungdom och gjorde mål. Dessutom kryddades matchen av att tidigare landslagsspelaren Johanna Holmbom var tillbaka på planen. Johanna spelade senast SM-finalen 2017 med KAIS Mora, en match som IKSU vann med 4–1.


Hur upplevdes matchen från spelarhåll? Vi frågade lagkaptenen Emilia Jonsson.

­– Jag tycker att det var en bra match och den var väldigt jämn från början. Vi stod upp bra och hade bollen väldigt mycket.
– Sen släppte vi till många frislag som dem gjorde mål på. Det är synd, men vi hade matchen igenom och tappade inte mycket, säger Emelia som den här säsongen hittills mäktat med 13 mål och sju framspelningar, 20 poäng på 13 matcher.

Falun ledde inför den tredje perioden med 4–2, men det var en styrka att se när Ungdom jobbade sig tillbaka och kunde kvittera. Nu räckte det inte ända fram, men det var en styrka att komma igen och bjuda upp till dans i Jalas Arena.

– Oftast i andra perioderna brukar vi tappa lite grann och komma ner i tempot, sedan i den tredje brukar vi steppa upp, visa viljan, att vi verkligen vill vinna och tar jobbet för varandra. Vi försökte verkligen få in den sista bollen (till 5–5). Det är en styrka vi har, berättar Emilia Jonsson

Hur har Emilia upplevt säsongen hittills?

­– Jag tycker att den har varit bra ändå, just när vi möter lagen söderut märker man att det är lite skillnad på dem vi möter i vår serie.
– Men jag tycker att vi har varit bra och stått upp bra och även fast det har varit lite sämre lag som vi har mött så har vi ändå krigat på och inte varit loja, utan vi har fortsatt och kriga alla matcher. Vi vill vinna.

Vad tar du med dig från matchen mot Falun?

– Det fysiska spelet och att det blir mer motstånd än vad vi är vana vid. Det blir ett högre tempo och mer ett spel. Finare spelet än gris. Vi har inte bollen hela matchen, men vi kämpar till oss och det blir mer en krigarmatch.

Vi pratade också om målen som Ungdom gjorde i matchen.

– Jag tycker att vi spelar till oss många bra mål. Vi gör inte så mycket ”själv”, utan vi spelar verkligen som ett lag. Vi sköt inte jättemycket den här matchen, men dem mål vi gjorde var väldigt snygga.

14:00 idag väntar Strömsbro. Ett lag som ligger precis under tvåan Falun och har sex poäng till dem.

# Vad ska vi tänka på inför Strömsbro, vad går det att ta med sig till den matchen från denna?

– Jag tror både tempot och just spelet. Vi spelar med varandra och försöker hålla bollen. Inte stressa upp oss så mycket, viljan att spela fysiskt tror jag blir viktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.