Om ungdoms match mot Strömsbro

IKSU Ungdom följde upp 6–4 förlusten mot IBF Falun med att även förlora mot Strömsbro. Matchen slutade 5–4, men ungdom kan ta med sig att man aldrig gav upp i matcherna. Ibland så går det helt enkelt inte vägen.

– Vi tar med oss att vi inte ger upp och att vi krigar för varandra i 60 minuter. Offensivt är vi bra med boll och skapade väldigt mycket, säger tränaren Patric Thomsen.

Nej, det ville sig inte idag (läs igår söndag) heller.
Trots en tidig 0–2 ledning, så vände Strömsbro på matchen och vann med 5–4 (1–2, 2–0, 2–2). Orangearapporter snackade med tränaren Patric Thomsen om matchen efteråt.


– Tyvärr för våran del var det ingen höjdarmatch. Vi kändes lite slitna från matchen igår och kom inte upp i nivå.

– Vi höll i bollen lite för länge och blev lite stillastående, det utnyttjade Strömsbro, säger Patric och fortsätter;

– I den första perioden är vi bra, men sen bjöd vi in Strömsbro och dem straffade oss hårt på våra egna misstag. Dem hade sin ”super 5:a” med Lovisa Åström och Johanna Persson i spetsen som utnyttjade lägena dem fick.

Johanna Hägglund följde upp sitt mål igår med att göra ytterligare två i dagens match, hon spelade också fram till ett. Moa Johansson nätade också igen och lagkaptenen Emilia Jonsson gjorde det sista målet.

Mira Sandström var glädjande nog tillbaka på planen igen igår, efter en skada som har hållit henne borta sedan i höstas.

– Moa Johansson, Johanna Hägglund och Johanna von Pawel-Rammingen var de spelare som stack ut mest i helgen. Det var även kul att se Lovisa Nordström som går in och tog för sig i sin Allsvenska debut.

– Mira gjorde det riktigt bra efter förutsättningarna. Hon har varit borta sedan i början av oktober på grund av en fotskada, men hon går framåt för varje tränings/matchtillfälle. Det saknas lite tajming och lite självförtroende, men det kommer, berättar Patric Thomsen

# En kämpe, som Isa Jonsson för den delen. 
– Jo, precis. Mira bidrar ju även med väldigt mycket utanför planen, det är därför hon har varit med som ledare under tiden hon har varit borta från spel.

# Det är sådant som inspirerar…

– Det är sådant man uppskattar som tränare. Vi har ju flera sådana spelare i laget, men Mira är en profil som verkligen sticker ut.

Närmast för Ungdom väntar två matcher på hemmaplan. Hammarby lördag den 26 januari, 16:00 och Åkersberga IBF söndag den 27:e januari, 15:45. Båda matcherna spelas på IKSU Sportcenter.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.