Motståndarkoll: Snack med Ellen Svensson

Imorgon väntar Jönköping på bortaplan för IKSU Elit och orangearapporter har fått ett snack med Jönköpingsforwarden Ellen Svensson. Ellen svarade senast för två av JIKs tre mål i matchen i Umeå. En match som de orangea vann med 14–3 till slut (5–2, 2–1, 7–0). Det har varit några matcher genom åren där siffrorna har gått över tvåsiffrigt.

Förra säsongens möte i Jönköping vann IKSU med 6–11.  Närmast att ta poäng var Jönköping 2014/2015, då avgjorde Emelie Wibron 17:23 in i sista perioden med ett 4–5 mål. Då ledde JIK med 2–0 efter 04:59 i den första perioden.

Ellen Svensson var det, Tranemo IBK fostrade forwarden är inne på sin femte säsong i Jönköpings IK och vi frågade direkt vad hon känner att hon har utvecklat i sitt spel under de säsongerna?


– Oj, jättemycket. De två första säsongerna var det mycket lyssna och lära, jag försökte ta in all feedback som bara gick.
– Tempot var väl enligt mig den allra största skillnaden, så det fick man jobba med hårt från allra första början. Sedan tycker jag att jag har utvecklat min blick för spelet, kunna känna av läget när man ska lägga en avgörande passning eller ta ett avslut, säger Ellen Svensson.

Det har hunnit bli 93 matcher i SSL med JIK, 21 i allsvenskan (16/17). På de 93 matcherna i svenska superligan har hon noterats för 40 mål, 24 pass, 64 poäng och 34 utvisningsminuter. Säsongen 2016/2017 spelade man i allsvenskan och hon tror att den säsongen hjälpte mycket.

– Om man ser tillbaka på säsongerna så tror jag att allsvenskan var väldigt bra för oss. Vi hade en tuff säsong bakom oss där vi förlorade i stort sätt varje match. Att få en säsong i allsvenskan, gav oss ett stort självförtroende och vi kunde börja bygga upp ett anfallsspel som vi inte hade kunnat göra tidigare. Vi vann många matcher och fick till slut kvalificera oss upp till SSL tillsammans igen, det väckte mycket känslor och glädje, berättar Ellen.

# Jag kan tänka mig det och just att det gav något som ni kunde bygga vidare på. Säsongen hittills, hur tycker du att den har varit för dig och laget?

– Jag är jättenöjd över lagets insats såhär långt. Vi har vunnit viktiga matcher och jobbat vidare på vårt egna spel. Det känns som att vi verkligen insett allvaret i varje match och haft en oerhört bra inställning där vi jobbat hårt för varandra.
– För egen del så har det känts helt okej, känner att det finns mer att ge men en skaplig inledning. Jag hoppas kunna lägga i ännu en växel till resterande del av säsongen.


# Vad är då dina styrkor som spelare? Vad vill du utveckla?

– Mina främsta styrkor skulle jag säga är min fysik samt min speluppfattning. Jag vill utveckla min explosivitet och bli mer svårläst i mitt spel, säger Ellen Svensson.

Undertecknad har även frågat en tidigare lagkamrat till Ellen om vad det är som gör henne till en bra spelare. Linnéa Juhlin som återfinns i Karlstad IBF från den här säsongen, men som spelade med Ellen 15/16-17/18.
– Hon är bolltrygg och har ett oerhört bra dragskott som hon utnyttjar. Väldigt driven
– Duktig att båga in och skapa lägen.

# Vad ska vi tro om för matchbild på imorgon?

– Det kommer definitivt bli en tuff match. De har landslagsspelare på varje position och vem som helst i det laget kan avgöra en match. IKSU kommer förmodligen äga stora delar av bollinnehavet, men förhoppningsvis tar vi vara på våra chanser.
– Vi kommer behöva jobba extremt hårt i försvaret och sitta i skott-täck. Jag hoppas att vi kan bjuda upp till dans och på en fartfylld match. Men det kommer som sagt att krävas ett hårt jobb från samtliga.

# Om vi kollar längre fram, vad är det som gör att ni kommer att gå till slutspel?


– Som sagt har vi ett bra självförtroende och har en stor tro på vårt egna spel vilket räckt väldigt långt hittills. Det är väldigt motiverande och se att vi ligger såpass bra till och blir också en stor morot till att vinna matcher för att lyckas nå slutspel, avrundar Ellen Svensson.

Anders Andersson
anders.andersson@andersa.se

Imorgon 17:00 är det teckning i Jönköping och Idrottshuset. Orangearapporter kommer att befinna sig på plats och rapportera därifrån. Kan ni inte se matchen på plats så finns det på sslplay.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.