Myra och Sofia inför Endre hemma

Centern Myra Aggestål har under säsongen fått debutera i A-landslaget. 20-åringen är inne på sin fjärde säsong i IKSU Elit och har utvecklats enormt. I seriefinalen hemma mot KAIS Mora för en månad tillbaka i tiden, var hon den spelaren som tog matchen till sudden via sitt 4–4 mål.
Glädjen gick det inte att ta miste på, undertecknad fångade det hela på bild.


– Det händer inte ofta att jag får kvittera och göra mål, det var extremt roligt, sen att det var ett så viktigt mål, det gjorde det än roligare. 
– Det var väl glädjen som fanns i mig, det var en perfekt bild som du fångade, säger Myra Aggestål när vi pratar om det efter Täby på bortaplan.

En match där hon passade fram till ett av Sofia Joelsson totalt fyra mål.

– Jag, Emilie Wibron och Sofia Joelsson har verkligen hittat varandra bra, det är jätteroligt att spela med dem, säger Myra och fortsätter;
– Vi har tre starka femmor som har hittat varandra, jag tycker att alla femmor levererar, det är roligt att se.

Hur var då matchen mot Täby?

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match och vi är hungriga hela tiden, därför gör vi tolv mål, säger centern.

Där kommer vi in på hur hon har upplevt säsongen för egen del och för laget som sådant.

– Min säsong har varit som lagets, vi startade väldigt starkt och gick som tåget. Sen tycker jag att vi har haft en liten dipp nu efter jul och Champions Cup. Det har varit en tung period med mycket träning och mycket matcher.

– Det är väl inte konstigt att man är sliten. Men det finns en plan för att vi ska vara som bäst till slutspelet drar igång. Då måste det finnas tyngre perioder och det är klart att det känns i benen, det är kanske inte så konstigt att spelet kanske inte sitter där varje match, när man är trött och tung i kroppen.

– Men som sagt Ida (red anmärkning, Bentzer) gör ett bra jobb och hon vet vad vi behöver och ska behöva.

Ida Bentzer betyder mycket för laget och det kan bara undertecknad hålla med om. Vi lät Myra Aggestål prata om Ida och det jobbet som hon lägger ner på laget.

– Hon betyder så klart mycket för laget, det känns som hela laget litar på henne och hon vet vad vi behöver som individer och som lag.
– Jag tycker att det syns på banan, det känns som vi är starka i hela matcher och orkar springa, vi har det vi behöver och hon gör ett fantastiskt jobb, säger Myra Aggestål.

Imorgon lördag väntar ytterligare en toppmatch när Gotländska Endre gästar IKSU Sportcenter och Myra Aggestål tror på en tuff match.

– Det gäller att vi tar med oss det vi gjorde bra i den här matchen (Täby) inför den. Dem är starka och har bra spelare, bra lag. Det ska bli en tuff match och jag ser fram emot den.
Förutom att det är en toppmatch så har IKSU möjligheten att slå sitt egna målrekord i SSL. Mot Täby så kom man upp i 229 seriemål, man tangerade rekordet, men ett mål till och man har utökat det.

– Det ska vi nog lyckas klara av, vi har fyra matcher kvar och det fattas bara ett. Det har vi som mål att klara av.

# Vem ska vi tippa på som rekordmålskytt?
– Jag tror att det blir Sofia Joelsson.

Apropå Sofia Joelsson, som blev stor matchvinnare hemma mot KAIS Mora, när hon avgjorde matchen i sudden. Nybrotjejen har också tagit stora kliv i sin utveckling och känner själv att försvarsspelet har blivit bättre.

– Målskyttet har väl ökat.
– Jag får spela med Emelie som är en grym spelare och som levererar bra passningar, jag tycker att jag har börjat sätta försvarsspelet lite mer, vilket har varit en utvecklingspunkt, så det har varit kul att det har fungerat bättre, säger Sofia Joelsson.

Vi frågar Sofia Joelsson om vad hon tycker är IKSUs styrka den här säsongen?

– Vi är väldigt heta framåt och gör mycket mål, vi har bra träningar som gör att vi hela tiden utvecklas.
– Vi har spelare som hela tiden vill utvecklas och har drivkraften att hela tiden bli bättre. Jag tror att det är det som gör att vi levererar som vi gör.

Apropå mål så fick hon beskriva målet som avgjorde matchen mot KAIS Mora.

– Veera (Kauppi) gjorde en bra brytning och drog på sig mycket folk. Sedan la hon ut den så att jag fick öppen kasse.
– Då var det bara att sätta dit den. Men det var Veera som gjorde jobbet, jag gjorde mig iordning för skott.

# Hur är Veera och Onna Kauppi?


– Jag tycker att dem är jättebra, både på och utanför planen, dem är helt underbara människor utanför. På planen skapar de magi.

Vi återvänder där till Myra Aggestål.

– Det känns som hela laget är på gång. Det är extra roligt att se när individuella spelare kliver fram och steppar upp. Det är roligt, säger Myra och fortsätter;
– Det känns som vi har ett extremt starkt lag och oavsett om vi inte spelar på topp så kan vi vinna ändå. Det är en styrka i sig. Men vi är hungriga och vi vill mer. När vi inte spelar på topp, då är vi inte nöjda.

Imorgon väntar Endre. IKSU Sportcenter.
15:30. Visst ses vi i hallen!

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.