Myra Aggestål historisk målskytt

Myra Aggestål trodde på förhand att det skulle bli Sofia Joelsson som skulle sätta IKSUs 230 (efter matchen står IKSU på 236 mål) seriemål den här säsongen. Men det blev istället centern själv som kom att göra det målet.

– Det vart en riktig fel-träff egentligen, jag kom i friläge och siktade på bortre och fick en fel-träff och den åkte efter backen sakta in.
– Det var skönt, men det var en riktig fel-träff, så det vart ett gott skratt, berättar Myra Aggestål

Inför 445 betalande åskådare kunde IKSU befästa serieledningen och säkra seriesegern. Man sköljde över Endre i den tredje perioden och gick ifrån till 7–1, efter att ha haft en 3–1 ledning inför den perioden. Veera Kauppi noterades för två mål och två framspelningar och gick därmed upp på 82 poäng efter 23 matcher. 54 mål och 28 framspelningar. Tvåan i poängligan KAIS Moras Anna Wijk ligger 17 poäng efter.
Dessutom är Veera Kauppis 54 mål, en tangering av Anna Jakobssons rekordnotering säsongen 2012/2013. Ser vi till antalet poäng, Veeras 82, så är hon bara åtta ifrån Emelie Lindströms rekordnotering på 90 ifrån säsongen 2008/2009.

# Hur upplevde du matchen?

– Jag tycker att vi gör en mindre bra första och andra period. Vi slarvar ganska mycket och tappade boll på fel ställen och hade inte så bra kommunikation.
– I den tredje perioden tog vi tag i det och hade långa anfall och var noggranna i det vi gjorde. Då tröttnade vi ut dem. Jag tycker att de gick på knäna i den tredje perioden, det är en styrka i sig, säger Myra Aggestål.

Närmast väntar Umeå-derby på tisdag, ett IBK Dalen som idag förlorade borta mot IK Sirius på bortaplan, efter straffar, 5­–4.
IK Sirius ledde där med 2–1 och 4–2. Dalen kvitterade när det återstod 4:30 av den tredje perioden.

– Jag tror att det blir en rolig match och jag hoppas på mycket folk.
– Dalen tycker jag har gjort en bra säsong, dem har många unga hungriga spelare.

Det har väl inte undgått något att innebandyförbundet och FSSL nådde en överenskommelse under gårdagen. Vi frågade Myra om det.

– Jag har egentligen inte så många kommentarer, men jag tycker att det är skönt om dem har kommit överens. Det känns som det är det bästa för innebandyn.

# Är det något som ni har diskuterat inom gruppen, under konflikten?

– Vi har diskuterat det i gruppen och fått information om vad IKSU står för och vi har ändå varit noggranna med att varje spelare får tycka och ha sina egna åsikter. Men det känns som vi i IKSU står bakom att vi vill tillhöra förbundet och SSL.
– Inga konstigheter att vi står enade i IKSU.

Förutom IBK Dalen på tisdag så återstår det en hemmamatch mot Warberg, 17:e mars och en bortamatch mot Pixbo 23:e mars. Sedan väntar slutspelet. Något som Myra Aggestål ser fram emot.

– Vi kommer in i en rolig period nu, det är väl det här man går och väntar på att slutspelet ska dra igång. Tre matcher kvar, så det är viktigt att vi går in med en bra känsla inför slutspelet. Vi ska trumma på och ladda inför slutspelet, avrundar centern.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.