Sandra Boric Svärd inför derbyt mot IBK Dalen

Imorgon väntar IBK Dalen i ett prestigeladdat derby på bortaplan. Orangearapporter har snackat med försvararen Sandra Boric Svärd inför den uppgiften.

– Det ska bli kul, det är alltid roligt med derbyn. Jag tror också på mycket folk, man har inte så mycket att göra på tisdagar, då tar dem sig till hallen, säger Sandra Svärd Boric.

Sandra Boric Svärd är ny inför säsongen från RIG och har på sina 22 matcher svarat för ett mål och sex framspelningar, sju poäng. Dessutom har hon hållit sig borta från bot–bänken.

– Jag tycker att vi har kämpat på bra, det har varit lite tufft och vi har inte haft samma glöd som vi hade i början på säsongen. Vi har haft lite svackor och sen har vi kommit tillbaka.
– Det känns som vi har hittat rätt nu i slutet. Vi är tillbaka där vi var i början på säsongen, säger försvararen.

# Vad kan det bero på att det har varit en dipp med IKSU mått mätt?


– Jag vet inte, vi har kört ganska hårt med träningar och individuella pass, jag tror att det har varit ganska slitsamt för många. Vi har tappat mycket fokus och så, men det känns som vi har dragit ner lite och vi är där igen, säger Sandra Boric Svärd.

Som vi skrev om så blev det nytt målrekord i SSL i lördags när Endre IF besegrades med 7–1. Men det var inget som Sandra tänkte på innan matchen.


– Sen när de sa upp i speakern så var det kul och välförtjänt skulle jag säga.

# Vad ska vi tro om matchen som sådan?

– Det är en viktig match för dem, men också för oss som vill fortsätta vara obesegrade. Jag tror att dem kommer gå in och göra allt, de brukar vara bra i början och IKSU brukar ha svårt för dem. Jag tror att vi kommer att möta ett taggat IBK Dalen och att det blir en bra match.

Vi avrundade med att fråga Sandra vad hon tar med sig till matchen?

– Vi är starkast när det gäller och vi ger aldrig upp och vill göra mer och mer mål.
– Så vi tar med oss det till den här matchen.

19:15 matchstart.
Umeå Energi Arena. Gratis entré.
Så kom i tid.


Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.