Amanda Strömberg till U19-landslagsläger

För snart två helger sedan var Amanda Strömberg med och vann damjunior-SM 17 guld med IKSU. Om några veckor väntar en belöning. Forwarden har nämligen blivit uttagen till U19-landslagets läger på Bosön.

– Det väntar ett fyra dagar långt läger med mycket innebandy och annat, säger Amanda som vart överraskad.
– Att kunna slå sig i där konkurrens är stor, så självklart blev jag överraskad.
Robertsforstjejen är förstås stolt och glad över chansen. Från början spelade hon ishockey i Björklöven och det var en kompis till hennes föräldrar som undrade om hon ville testa på innebandy i Sandåkers SK.
– Jag for dit, tränade och fastnade för innebandy, berättar Amanda.

# Vad har du tagit med dig från ishockeyn?

– Det är nog min teknik.

En av tränarna i IKSUs JAS-lag, Andre Jernberg fick säga något om Amanda och han berömde henne.

– Hon har en gudomlig teknik, ett bra skott och en stark tränings-vilja. Amanda har även börjat hitta rätt i banan också i spelet fem mot fem, både offensivt men framförallt i det defensiva spelet utan boll, har gjort att hon blommat ut inte minst i JAS-slutspelet i Växjö. Där var hon magisk.


Vad Amanda tar med sig till lägret på Bosön?

– Jag tar med mig mitt spel, att vinna boll och jobba hårt i försvaret men också att ha väldigt roligt där borta, säger hon

# Om vi pratar om innebandyfesten igen, vilka minnen tar du med dig ifrån den?­– Innebandyfesten var magisk. Jag tar med mig glädjen, vi hade som lag en bra sammanhållning redan från start, vilket gjorde alla matcher så himla roliga.

# Hur var stödet från alla era föräldrar?
– Den var stor, vi fick mycket pepp från dem både under och efter matcherna.

Där går vi in på hur det är att spela med en spelare som Maja Viström.
– Det är skitkul, det är en grym spelare som jobbar hårt över hela planen. Hon lyfter hela laget och framförallt när man själv får spela med henne.

# Vad är din dröm med innebandyn?
– Det är klart man har många, med en dröm man alltid har haft är att få chansen i landslaget.

Uppdatering: Vi bad Maja Viström säga något om Amanda som spelare och som lagkamrat.

– Amanda är otroligt bra spelare, med fantastiska handleder och ett farligt avslut. Hennes spelförståelse gör att hon ofta står på rätt plats vid rätt tillfälle vilket gör henne till ett konstant hot.
– Som lagkamrat är hon väldigt glad, sprider mycket energi och vågar verkligen bjuda på sig själv. Hon behövs i ett lag.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.