Nora Hedlund om att bli uttagen till landslagslägret

Förutom Amanda Strömberg så kom även Maja Viström, Moa Johansson och Nora Hedlund med till U19-landslagets läger på Bosön den 16–19 maj. Vi tog även ett snack med backen Nora Hedlund. 16–åringen är inne på fjärde säsong i IKSU Ungdom och har även representerat Sandåkern och moderklubben Hörnefors IF, lägg till också att man körde lag med Sävar 15/16.

– Jag blev såklart jätteglad, det är ett mål som jag alltid har velat uppnå, säger Nora Hedlund.

# Vad tror du gjorde att dem tog ut dig?

– Kanske för att jag alltid försöker göra mitt bästa, men även för att jag spelar enkelt och har en bra spelförståelse, tror Nora.

Vi snackar där om säsongen som gick och som avslutades på bästa sätt med ett SM-guld på innebandyfesten.

– Säsongen med spel i jas, damjunior18 och allsvenskan har varit jätterolig. Det har varit väldigt lärorikt och jag känner att jag har utvecklats som spelare.  Jag har tagit initiativ framåt, jobbat hårt i defensiven, men framförallt har jag haft kul och försökt lära mig nya saker.

Tränaren Andre Jernberg kommer in i texten här och tycker att Nora har kommit tillbaka starkt efter en korsbandsskada.

– Hon har kommit tillbaka otroligt bra efter en korsbandsskada och har varit en av våra bästa backar i allsvenskan i år.
– En defensivt stark back som läser spelet otroligt bra, vinner ofta bollen enkelt för att sedan ALLTID ta kloka beslut, säger Andre Jernberg.
Fina ord, om något.

Åter till Nora och vi frågar vad det var som gjorde att hon började spela innebandy?


– För att jag alltid har tyckt om bollsporter och att röra på mig när jag var mindre, de startade ett innebandy lag i Hörnefors och då tog jag chansen att börja med sporten.

# Vilka andra idrotter har du hållit på med?

– Jag har hållit på med innebandy, men även fotboll, men som jag slutade med för två år sedan.
– Jag började i Hörnefors med båda sporterna, men flyttade in till Umeå, vilket gjorde att jag även bytte klubb till Sandåkern.

Det är många som har gått från Sandåkern till IKSU Ungdom.

# Du är 16-år, fyller 17 senare i år. Vad känner du nu att du gör bra på din position och vad vill du utveckla i ditt spel?

– Mitt försvarsspel, göra det enkelt och tar initiativ framåt. Jag kan utveckla allt för jag har mycket kvar att lära, men framförallt mitt offensiva spel där jag kan våga skjuta mer.

# Vad gör de andra Iksu-spelarna som har kommit med på lägret bra?

– Jag tycker alla Iksu spelarna som har kommit med förtjänar platsen för att alla jobbar hårt och är bra teknisk och har fart under fötterna

Avslutningsvis, vad tar du med dig för minnen från innebandy-festen?
Att vi hade jätteroligt, hade en bra stämning i laget och att vi vann SM-guld.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.