Inte nu till helgen, men väl nästa helg så samlas det svenska seniorlandslaget för ett läger på Visby, Gotland, 29:e maj till 2:a juni. Av dem 27 spelarna, tre målvakter och 24 utespelare hittar vi åtta från IKSU. Orangearapporter bad tränaren Lasse Bergström att snacka om spelarna som kom med.

Frågan var hur han har upplevt dem under säsongen och varför de kom med till landslagslägret.

– Emelie Wibron är en fantastisk ledare i laget och har alla egenskaper en bra kapten ska ha. Gjorde sin kanske bästa grundserie någonsin.

– Cornelia Fjellstedt är en stor del av lagets hjärta och själ, en av ligans största artister och har hållit en hög nivå hela säsongen.

– Amanda Delgado Johansson är likt Conne en spelare som drar blickarna till sig och gör entrépengen väl värd. Vi lyckades inte få ut allt vi vet att hon kan vilket gör att hon är ett sparkapital till nästa säsong.

– Myra Aggestål är en otroligt klok spelare med stort spelsinne vilket gör henne användbar på många positioner, tagit stora steg innebandymässigt och utvecklat sina ledaregenskaper.

– Alice Granstedt startade säsongen lite trögt men växlade upp efter landslagssamlingen och var på slutet av säsongen den intensiva och giftiga spelare vi vet att hon är.

– Ellinor Berling har varit helt outstanding i det defensiva spelet i år. Stark, snabb, bra räckvidd och bolltrygg. Finns mer att hämta i det offensiva spelet då hon har ett av lagets vassaste skott men får visa det för sällan.

– Sofia Joelsson har gjort sin målmässigt bästa säsong och samspelet med Wibron har varit femstjärnigt. En spelare som alltid visar stort engagemang både på träning och match.

– Sandra Svärd har varit det största utropstecknet i år. Redan på försäsongen visade hon att det skulle bli tufft för motståndarna i det vänstra hörnet. Fantastiskt löp-steg och fysik kombinerat med bra spelsinne och tävlingsinstinkt. På slutet av säsongen kom den offensiva produktionen igång och var kanske vår bästa back i slutspelet.

Anders Andersson


Fotnot: Truppen i sin helhet hittar ni på;
https://www.innebandy.se/inlaegg/lista/debutanter-kallade-till-damlandslagets-lager/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.