Maja Viström om landslagslägret på Bosön

Under helgen som gick samlades det svenska U19-landslaget på Bosön för ett fyra dagars långt träningsläger. Maja Viström, Moa Johansson och Amanda Strömberg representerade IKSU och det gick bra för dem.
Orangearapporter har snackat Maja och Amanda efteråt och frågat om lägret.


– Det var ett fantastiskt läger, det är sällan man har så kul som man har på Bosön. Fantastiska innebandydagar med otroligt roliga människor, berättar Maja Viström som faktiskt har gjort comeback i fotbollen igen.

Under sommaren kommer hon att spela för Domsjö IF (Örnsköldsvik), föreningen som hon spelade för innan hon gick till Umeå IK. Domsjö har lag i både division 1 som division 2.
Maja gjorde mål direkt i första matchen med division 1-laget när man besegrade Luleå SK med 4–2 (1–1). Målet kom i matchminut 94 och för att citera Allehanda, var det ett drömmål.

” Maja Viström bjöd på ett drömmål i comebacken i Domsjö. Volleyskott upp i krysset efter hörna.
– Jag var helt ren på hörnan och då såg Kelli (Zickert) mig och la den precis på mig så jag behövde egentligen bara nudda den, säger Maja Viström lite försynt efter 4–2 mot Luleå SK.”


– Som de ser ut nu kommer jag spela fotboll blandat med lite försäsong och jobba, sen förhoppningsvis kanske det blir någon resa, berättar Maja.

Amanda Strömberg som också var iväg på lägret upplevde det hela mycket positivt.

– Det var jätteroligt. Mycket träning och många roliga stunder. Ett perfekt läger helt enkelt, säger Amanda och lade till;
– Det var lärorikt också.

# Vad ska du hitta på i sommar?

– Försäsongsträning (som drogs igång idag), samt att jag ska utomlands med familjen, berättar Amanda.

Där vänder vi tillbaka till Maja Viström och vi undrade vad dem fick göra under lägret?

– Vi spelade en massa innebandy, hade lite olika samlingar både med fokus på innebandyn men även lite på den mentala biten, för att man ska kunna prestera så bra som möjligt, säger Maja Viström.

# Hur tycker du att de andra Iksu-stjärnorna (Amanda Strömberg och Moa Johansson) skötte sig?

– Jag tycker att de skötta sig galant, de levererade väldigt fin innebandy men tyvärr hade båda två oturen att missa lite grann då Moa fick feber och Amanda fick en känning i knät och migrän.

Säsongen som kommer är ett så kallat VM-år, med U19 VM på hemmaplan i Uppsala, 6–10 maj 2020. Under lägret så tog man givetvis upp det.

– De nämndes några gånger i sammanhang som att det är nu resan börjar och att även om alla inte kommer kunna spela VM så skulle vi vara medvetna om att det vi gör nu bidrar till den eventuella framgången som nås i VM, avrundar Maja Viström.

Anders Andersson

Fotnot: https://www.allehanda.se/artikel/division-1-dam/drommal-av-vistrom-i-comebacken-i-domsjo-otroligt-kul-och-arofyllt-att-fa-komma-tillbaka?fbclid=IwAR0GhMo3M0rOCYRyA0RWq6Fh2POGeofFp-VvHnrxwZYXhZIA0ynTBkkLO9A)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.