Maja Viström genomförde Stockholm Marathon

12 845 löpare kom till start när den 41:a upplagan av Stockholm Marathon sprangs igår lördag. En av löparna var IKSU elits Maja Viström. Det hela började för några månader sen när hon på skämt nämnde det för sin far Patrik.

– Han har sprungit loppet nio gånger tidigare så jag sa typ att de skulle vara kul om jag fick springa mitt första när han sprang sitt tionde.
– Sen gick tiden och de blev verklighet, vi anmälde oss förra helgen, berättar Maja Viström till Orangea Rapporter

Undertecknad har själv genomfört två Stockholm Marathon tidigare, det senaste ifjol då han sprang in pengar till MS-forskningen och 2010, samt ett jubileumslopp 2012, ett lopp som gick samma bana som marathon-loppet vid OS 1912. Det krävs ett psyke och uthållighet.

# Hur kändes loppet? Hade ni lagt upp någon taktik?

Foto: Privat.

– Loppet i sig var hemskt, tredje milen var värst, TOKstumma ben och ändå så långt kvar.
– Jag tror inte riktigt man förstår hur ont det gör om man inte sprungit, men det var värt det, säger Maja och fortsätter;
– Jag vet inte riktigt om vi hade någon taktik förutom att pappa nämnde något om sex minuter/kilometern, men mitt mål var hela tiden att bara ta mig i mål.

”Magisk känsla på Stockholm Stadion”

– Ja, den är oslagbar, när man ser folkhavet på läkaren och vet att man kommer ta sig i mål finns det inte så mycket som tar emot.

# Kan du tänka dig att springa igen? Hur var det att slå din far (4:09:23, mot 4:23:44)?

– Just nu nej, för tillfället känns allt som har med springa otroligt jobbigt, kan knappt gå normalt, men det skulle inte förvåna mig om jag stod på startlinjen nästa år igen, tror Mellansel-tjejen.
– Jag har inte reflekterat så mycket över det, mer än att jag är otroligt stolt över honom och glad att han är min pappa. Det är inte många som springer 4,2 mil med ryggskott. Han är ett stöd jag aldrig skulle kunna vara utan.

Fina ord från Maja.
Efter loppet firade man med att käka på Olearys och se Champions-League finalen.

Anders Andersson
anders.amdersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.