Maja Viström och Domsjö jagar poäng

Det har hunnit att bli sex matcher med Domsjö sedan Maja Viström började spela fotboll igen. Hon svarade för ett mål i comebacken mot Luleå SK. Sedan dess har det gått sisådär för Örnsköldsviklaget och Maja.

– Det känns som vi bara jagar, jagar och jagar. Så fort vi fick bollen, kändes vi lite stressade och bara slog iväg den. Då fick dem börja om, så fick vi fortsätta jaga, berättar Maja Viström till orangea rapporter efter Domsjös 2–0 förlust på bortaplan mot Umedalens IF. En match där man hade det jobbigt.

– Vi måste framförallt  ta till vara på våra chanser när vi inte får så många.
– Sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Det känns som vi inte riktigt har bollen någonting idag (läs förra söndagen). Det är mycket mentalt, vi ser inte riktigt taggade ut i paus och går ut och det står ändå 0–0, men dem kommer ut och är glada och peppade medan vi hänger med huvudena, säger Maja Viström.

18–åringen har upplevt den första tiden efter att hon börjat spelat fotboll igen som upp och ner. Att det finns bra och mindre bra lag i serien och hon känner att laget inte riktigt har kommit upp i deras nivå.

– Matchen emot Sunnanå som är ett topplag, som inte har förlorat än, där spelade vi väldigt bra men det spelar inte så stor roll när man ändå förlorar med 1–3.
– Vi har gjort de bästa matcherna mot de bästa lagen, ändå har förlorar. Tyvärr har det inte gått jättebra på slutet, säger Maja.

Om man jämför med där du befann dig när du valde att pausa fotbollen förra året, hur ligger du till nu när du har börjat igen?

– Jag vet inte riktigt, det är klart att det är ett annat tempo där (F19-elit) än här, men jag försöker göra mitt bästa och komma in i det så snabbt som möjligt. Det känns ändå bättre nu än vad det gjorde för två veckor sedan (tre veckor sedan nu). Det är svårt att jämföra min nivå nu med när jag slutade.

Maja spelade F19 elit med Umeå IK och gjorde inhopp i Elitettan innan hon valde att pausa fotbollen förra sommaren för att satsa på innebandyn.

# Hur ligger du till träningsmässigt?

– Jag kör lite blandad fotboll med försäsong, jag ligger väl ganska bra till konditionsmässigt. Vi har något styrkepass i veckan, det ska väl ändå gå ganska bra tycker jag, berättar Maja Viström

Imorgon väntar en viktig sex-poängmatch för Majas Domsjö när man tar emot Härnösands SK hemma på Domsjö IP. Gästerna ligger ovanför nedflyttningsstrecket på 12 poäng och fyra mål bättre i målskillnad, Domsjö har nio poäng.

– Dem möttes innan jag började spela fotboll, en DM-match, då blev det förlängning och straffar.
­– Jag tror och hoppas att det blir jämt, säger Maja Viström och avrundar.
– Förhoppningsvis träffar jag mål i alla fall.
Apropå att undertecknad hoppades på mål imorgon från Maja.

Anders Andersson


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.